El Camp de Tarragona té les condicions per exercir d'àrea metropolitana

El catedràtic d'economia aplicada de la URV Agustí Segarra assegura que a l'àrea del Camp es donen les condicions –espai, economia, nuclis centrals, massa crítica...– perquè es generi una àrea metropolitana: «Existeixen les sinergies», tot i que entre els requisits per impulsar-la, diu que «cal una visió estratègica, que ara mateix no existeix i, cal que la configurem entre tots».

El que dóna sentit a una àrea metropolitana «és la facilitat de moviment de les persones que hi resideixen», en la interrelació dels serveis, l'economia i el lleure. El nucli de l'àrea metropolitana l'han d'integrar el Tarragonès i el Baix Camp, tot i que per adquirir consistència, caldria que se'n sentissin part les sis comarques del Camp, diu Segarra.

La població a l'àrea del Camp, segons les dades que aporta Segarra, ha crescut un 38% els últims deu anys i, en una projecció demogràfica del 2018, representarà el 12,5% de la població catalana. El pes correspon, segons assenyala, a l'exigència que cal exercir des del territori en relació amb la inversió pública. Segarra considera que la inversió pública s'ha de projectar amb una visió de retorn social i diu que cal reivindicar la racionalització i el sentit comú: «S'han comès frivolitats i potser serà la mateixa recessió econòmica la que farà pensar en criteris de rendibilitat social.»

Agustí Segarra fa aquestes consideracions a l'estudi L'eix Tarragona-Reus: una àrea metropolitana, una de les visions acadèmiques que s'inclouen al llibre blanc de les infraestructures de l'arc mediterrani, presentat ahir a la Cambra de Tarragona.

LA FRASE

Agustí Segarra
Catedràtic d'economia aplicada de la urv
«Cal una visió estratègica, que ara mateix no existeix, i cal que la configurem entre tots»

La idea de Pérez no convenç

n.r

Després que l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, anunciés que vol girar full respecte de les vegueries i que es vol concentrar ara a fer realitat la segona àrea metropolitana de Catalunya, el seu homòleg a Tarragona, com era previsible, no s'hi va mostrar d'acord: «No me n'oblido [de la vegueria] i continuaré treballant per solucionar el que plantegem: vegueria de Tarragona amb capital a Tarragona.» Tampoc n'estan convençuts els partits de l'oposició a Reus. El portaveu del grup municipal del PP, Miquel Àngel López Mallol, es va aferrar al concepte de província i va dir que la resta són estratègies «per distreure la ciutadania del gran problema que és la crisi i sembla que alguns polítics no en siguin conscients». Pel regidor del PP, la creació de la segona àrea metropolitana «suposaria més despesa». Tampoc dóna suport a la idea de l'alcalde el grup municipal de CiU. La portaveu adjunta, Teresa Gomis, va dir que, si s'arribés a crear l'àrea metropolitana, «es buidarà de contingut el poder de la Generalitat, es fraccionaria», amb la qual cosa, el PSC «s'està preparant» per si surt derrotat en les eleccions al Parlament. Per la CORI, la segona àrea metropolitana faria que Reus «es convertís en la ciutat dormitori» de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona