Poblet culpa el govern d'haver-se carregat el Consorci del Camp

L'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, va insistir dimecres en la seva aposta personal pel Consorci del Camp, per reimpulsar-lo com a mesa de debat entre alcaldes del Camp de Tarragona al marge de la reordenació territorial que dugui a terme el govern. Josep Fèlix Ballesteros, per la seva banda, va defugir ahir enganxar-se plenament a la proposta, com ha fet altres cops, però va avalar implícitament la fórmula: «No conec el contingut de la conferència. Els alcaldes ja treballem conjuntament en aigua, transport públic i altres coses des de fa temps», va dir.

Qui sí que ha advocat sempre pel Consorci és el president de la Diputació, el convergent Josep Poblet, però aquest, en declaracions a El Punt fetes abans que Pérez reobrís el debat, es mostrava poc confiat amb el futur de l'ens, ja que creu que «el govern no ha fet possible en cap moment que el Consorci trobi el seu camí». «El govern anterior ho va fer possible, es va començar a caminar i es van prendre acords; en l'etapa de l'actual govern el consorci s'ha diluït i s'ha desfet, i ja s'hi pot posar com vulgui, el meu bon amic i alcalde de Reus, i el meu bon amic i alcalde de Tarragona; a dia d'avui no tinc notícia de res», manifestava el també alcalde de Vila-seca, que critica que, en canvi, el govern creés una mesa socioeconòmica del Camp de Tarragona, que va fer un pla estratègic que «ara deu estar dormint el somni dels justos en algun calaix, perquè no se n'ha parlat més». Poblet fins i tot admet que ell mateix ha acabat ignorant les possibilitats de reactivació del Consorci: «Ha arribat un moment que jo des de la Diputació m'he dedicat a impulsar altres mecanismes territorials, com la regió del coneixement.»

Per la seva banda, l'oposició a Reus sí que no avala de cap manera els plans de l'alcalde, expressats en la conferència sobre l'estat de la ciutat: Miquel Àngel López Mallol (PP) considera que el Consorci del Camp, com a ens, «està mort» i es pregunta «què és, què fa i que ha fet?». El regidor, però, té clar que perquè un organisme d'aquestes dimensions funcioni «hi han d'estar d'acord tots els alcaldes i tot el territori». La número tres de CiU al consistori reusenc, Teresa Gomis, no va entrar a valorar en profunditat la declaració d'intencions de l'alcalde, però sí que va manifestar que si aquesta institució ha de coordinar una suposada segona àrea metropolitana és per «dotar-la de poder territorial». El portaveu de la CORI, Ariel Santamaria, va expressar que l'alcalde «és un buròcrata que mira més pels interessos del seu partit que per la ciutat» de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES