el contrapunt

Una guilla vigila el galliner energètic?

Al marge del foc d'Horta de Sant Joan, que no va ser causat per cap llamp, les grans crisis del tripartit tenen el PSC a l'epicentre: l'esbornac del Carmel i el caos energètic arran del temporal del neu del 8 de març.

D'ençà que hi ha tripartit i, fins i tot, d'un xic abans, el poder econòmic i financer del país ha apostat sempre pels partits de centre, que encarnen CiU i el PSC. Invoquen la sociovergència, un pacte entre socialistes i convergents, partits que ocupen l'anomenada centralitat, conservadora.

Mentrestant, les clatellades fortes les han rebut ICV-EUiA i ERC. Esquerra va rebre molt al començament i, encara ara, no li perdonen cap gatada i quan poden la ridiculitzen. Com si hagués nascut amb cara de rebre, Iniciativa ha esdevingut el cap d'esquila del govern, especialment de la ira dels mitjans conservadors. Se l'ha linxat. S'hi han acarnissat, fins i tot, quan iniciatius i iniciatives no han estat ni maldestres ni senglars.

Del drama a les carreteres després de la nevada, la part governamental d'ICV se'n va sortir aviat i ràpid. Vull dir que aviat es va fondre la neu i es va tornar a la normalitat a les carreteres. Malgrat que la feina de protecció civil ja s'havia enllestit des del dimecres, un parell de dies més tard, el divendres 12 de març del 2010, cinc dies després del temporal, els responsables d'Interior se'n van anar a Platja d'Aro a reunir-se amb el poble desmoralitzat i colèric. El problema a la costa era la caiguda de la xarxa. No tenien llum, però Boada i Saura van donar la cara. Van rebre insults, l'ira de la ràbia antigovernamental, del poble enfurismat, sense que ni tan sols la responsabilitat política d'aquell patiment fos seva. Tanmateix, durant molt de dies han persistit les crítiques per la seva gestió en el caos, com si el problema de la nevada no fos la desesperació per la manca d'energia de milers i milers de ciutadans gironins, durant un, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, vuit, nou o deu dies.

També hem vist passar altres consellers: Baltasar, Huguet o Nadal. Interessats pels boscs, per la indústria i el turisme i pel territori gironí en general.

No hi havia llum, però en el punt de mira del caos energètic hi havia els dos membres de l'executiu català més estigmatitzats per la mala gestió del desgraciat foc d'Horta de Sant Joan. Com sempre, es van barrejar conceptes.

Però la culpa d'aquesta manca d'energia elèctrica, no és ni de cap taujà ni de cap xèrif. És d'un senyor de Barcelona que no ha donat la cara ni s'ha deixat veure. A més, el conseller Antoni Castells, de qui penja la llum, va nomenar director general d'Energia un antic directiu de Red Eléctrica. I això no és pas com posar la guilla a vigilar el galliner?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona