Política

Sant Miquel de Fluvià redirigirà el trànsit per potenciar el monestir

Es reconduirà el trànsit de cotxes i s’habilitarà un accés per a visitants, amb un pressupost previst d’uns 77.000 euros

Ho pagarà inicialment l’Ajuntament

Es reconduirà el trànsit de cotxes i s’habilitarà un accés per a vianants. Sant Miquel de Fluvià vol potenciar l’acollida de visitants atrets per la joia patrimonial del poble, el monestir benedictí consagrat l’any 1066. Els treballs de recuperació de l’antic recinte monàstic al voltant de l’església de Sant Miquel, amb les excavacions que s’han dut a terme en els últims anys, així com la recuperació del nucli històric a l’entorn de l’antiga església, s’acompanyaran ara d’una millora de l’accés a la zona: les obres consistiran a redirigir el trànsit de vehicles, facilitar zona d’aparcament i adequar un accés per a vianants a l’entorn del monestir.

El projecte executiu dels treballs que s’hauran de fer el va posar a licitació aquest mes de gener passat el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb un pressupost inicial de 77.036 euros (IVA inclòs). El cost de les obres estarà cofinançat en un 50% per fons europeus (Feder), tot i que inicialment serà l’Ajuntament el que n’haurà d’avançar l’import. Amb aquesta tramitació en curs, l’alcalde, Àngel Posas, confia que de cara a la temporada d’estiu les obres estaran enllestides i el poble, reordenat. “Traslladem un carrer”, resumeix l’alcalde pel que fa a aquest projecte: l’enllaç entre els carrers del Forn Romà i de l’Església s’apartarà del conjunt monàstic amb l’objectiu de resoldre la interferència del trànsit i l’aparcament dels cotxes, per alliberar la perspectiva a l’església i el seu entorn. Des del nou vial i la zona d’aparcament, s’executarà un “accés exclusiu per a vianants de qualitat, acolorit amb tires transversals de pedra, arbrat i enllumenat”, segons recull el projecte de l’obra.

Bé cultural d’interès nacional

De cara a l’estiu, no només millorarà l’accés al monestir: Àngel Posas també avança que es donaran per acabades les obres de consolidació i divulgació del recinte. Només hi falta refer un parell d’arcades per fer-ho més entenedor per als visitants i es preveu que això estigui fet aquest any. Posas confirma que el ressò de les campanyes d’excavació que s’han anat fent al conjunt monàstic ja s’ha traduït en més visitants al poble. El 2017, les intervencions arqueològiques a l’antic claustre del monestir van permetre una nova troballa: durant l’enderroc del paller del segle XIX adossat a l’antic palau abacial, a l’oest del conjunt, es va recuperar un capitell, probablement d’origen romànic, i també fet amb pedra de Vilacolum, que havia estat reaprofitat posteriorment com a element constructiu. L’església de Sant Miquel de Fluvià és un dels monuments més significatius per entendre les característiques definidores de l’arquitectura del segle XI de l’Empordà i el Rosselló. L’església va ser declarada monument nacional el 1931 i BCIN el 1949.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans