Camps insta Zapatero a fomentar el transvasament de conques excedentàries

El president de la Generalitat reivindica una política hídrica Estatal per garantir el progrés dels valencians

El president de la Generalitat, Francisco Camps, s'ha reunit aquest matí a Múrcia amb el seu homòleg, Ramón Luis Valcárcel i amb els regants del transvasament Tajo-Segura. Camps, després de dies d'absència pública i sense admetre preguntes, ha comparegut en roda de premsa per convertir l'aigua —per enèsima vegada— l'eix central de les seues reivindicacions i crítiques contra el govern espanyol. Sota el lema En defensa del transvasament Tajo-Segura, el president de l'executiu ha rebutjat la redacció actual de l'Estatut de Castella-la Manxa, que preveu una reserva hídrica de 4.000 hm³ barata a retirar la data de caducitat del citat transvasament. Camps ha recordat que quan es va derogar el transvasament de l'Ebre ell va advertir que estarien en joc altres transvasaments «tal com està passant ara».

El líder dels populars valencians ha reivindicat una política hídrica estatal, ja que «és l'Estat el que ha de donar garanties sobre aquest tema, atés que és molt important, tant per al progrés del País Valencià com per a Múrcia». Ha insistit en l'especial moment de crisi econòmica i, per això, ha reclamat a Zapatero que «fomente els transvasament de conques excedentàries perquè l'agricultura puga donar riquesa».

Del que no ha parlat Camps ha sigut de la gran mobilització —sense data— per l'aigua tal com s'havia assenyalat en un principi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.