L'Ajuntament de València acusa el Ministeri de Cultura de paralitzar qualsevol actuació al Cabanyal

El regidor d'Urbanisme, Jorge Bellver, s'ha defés de les acusacions de l'oposició que l'ha acusat de concedir noves llicències de demolicions al Cabanyal. Bellver ha assegurat que hui simplement s'ha informat d'unes llicències aprovades abans que entrara en vigor la paralització dels enderrocaments ordenada pel Tribunal Constitucional. El regidor popular ha explicat que aquestes llicències es van aprovar entre 8 i el 20 d'abril, un dia abans que es publicara en el BOE la sentència del Constitucional que paralitzava qualsevol actuació en la zona afecta pel PEPRI. A més, segons ha desvelat l'Audiència Nacional, va interpretar la passada setmana que no es pot dur a terme cap actuació al barri. «L'Audiència Nacional interpreta que el decret de la ministra afecta tot el PEPRI i no és una interpretació interessada de l'Ajuntament. Si aquesta gent fóra seriosa la redacció del seu decret hauria especificat això, però han sigut tan bèsties a l'hora de prendre una decisió política, que el que han fet ha sigut paralitzar qualsevol actuació».

Bellver ha respost així a les acusacions del regidor socialista Vicente González Móstoles, que ha insistit que aquestes llicències són una prova més de l'actitud «mesquina i oportunista» del govern de Rita Barberá que tindrà conseqüències. «És hui quan es concedeix aquesta llicència amb el marc jurídic autonòmic suspés. Nosaltres entenem que l'atorgament d'aquestes llicències se situa fora de la legalitat», ha dit el representant socialista. L'edil de l'oposició ha demanat que l'Ajuntament no frene la resta d'actuacions al barri i que mentres el TC estudia el recurs d'inconstitucionalitat, torne a regir el Pla General d'Ordenació Urbana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.