Salvem critica que la majoria d'edificis no són de propietat municipal

La plataforma Salvem el Cabanyal, contrària a la prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez de València, ha reaccionat amb un comunicat molt dur a l'aprovació per part de l'Ajuntament de ciutat de 31 nous immobles al barri, que consideren un «desacatament al Tribunal Constitucional. «La seua capacitat d'acarnissament no sembla tindre límits», assenyalen.

Salvem critica el fet que l'alcaldessa Barberá declarara que l'admissió a tràmit del recurs d'inconstitucionalitat contra la llei valenciana que autoritzava els plans del consistori aturaria les actuacions i que, ara, atorgue noves llicències de demolició.

La plataforma puntualitza, a més, que alguns dels 31 edificis a enderrocar no són ni tant sols de propietat municipal, com en el cas dels immobles situats al carrer de Sant Pere.

Segons l'entitat, les llicències d'enderroc concedides resultarien «il·legals», atés que la immensa majoria dels edificis en què s'ha fixat l'Ajuntament figuren com a protegits en el catàleg del PGOU de 1988 que, a parer de Salvem, «és el que marca la legalitat urbanística», una vegada suspés el PEPRI.

Seguint l'argument, en el cas dels edificis que no compten amb cap protecció, la concessió de la llicencia d'enderroc també representaria una infracció ja que la demolició hauria d'anar acompanyada d'un projecte d'edificació substitutòria, «tal i com marca la llei valenciana de patrimoni».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.