Política

CiU s'alinea amb el PP i també portarà la llei de vegueries al Consell de Garanties Estatutàries

El govern acusa la federació de tenir una actitud «obstruccionista»

L'executiu manté que la nova estructura territorial es desplegarà de manera gradual. Primer es posaran en marxa les quatre vegueries que coincideixen amb les demarcacions i després s'organitzaran les altres tres previstes –Terres de l'Ebre, Alt Pirineu i Catalunya Central– en espera que es puguin fer canvis normatius a Madrid. La federació manté que aquesta progressió incompleix l'Estatut i és per això que, si no hi ha cap canvi d'última hora, demanarà que el Consell de Garanties es pronunciï. CiU assenyala que, quan s'aprovi la llei, hi haurà quatre vegueries i set àmbits funcionals de la Generalitat i la carta catalana, segons els nacionalistes, sustenta que el nombre de vegueries ha de coincidir amb el de delegacions de l'administració. CiU recorda que s'ha arribat a aquesta situació, perquè «s'ha començat la casa per la teulada». Argumenten que primer s'hauria d'haver aprovat la llei de governs locals i la de finançament local i també haver aconseguit unes modificacions de la legislació estatal per poder crear les set vegueries de cop. Per la seva part, el PP va reiterar ahir que seguirà el mateix camí que CiU. A més, hi ha un informe dels advocats del Parlament que també interpreten que alguns punts del projecte podrien ser antiestatutaris. El dictamen que ha d'elaborar el Consell de Garanties retardarà, com a mínim, un mes l'aprovació de la llei i ahir el tripartit va acusar CiU d'intentar bloquejar l'activitat parlamentària.

Es dóna la circumstància que avui el ple ha d'aprovar la creació del consell de governs locals, l'òrgan que representarà els municipis i les vegueries a les institucions de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.