Política

«És un decret aprovat amb nocturnitat i traïdoria que arruïnarà tots els municipis»

Els alcaldes reaccionen amb virulència a una mesura que no s'havia explicat

Els més contundents van ser els alcaldes convergents. Així, l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, assegurava que el decret és «una patacada indiscriminada als ajuntaments», i el president de l'Associació Catalana de Municipis i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, assegurava que «aquest decret és inacceptable i ha estat aprovat amb traïdoria». En la mateixa línia és manifestava el candidat de CiU per Lleida i alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, que afirmava que «aquest decret arruïnarà els municipis». Batalla va defensar que aquest decret no s'ha debatut en cap fòrum i que s'ha aprovat «amb nocturnitat», i va demanar a Rodríguez Zapatero que «s'ho repensi, perquè aquesta mesura paralitzarà els ajuntaments i impedirà tirar endavant projectes socials, i afectarà directament els ciutadans». Un altre dels pesos pesants del món municipal de CiU, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, assegurava que el decret s'havia aprovat «amb nocturnitat i traïdoria», i posava l'accent en el fet que «és incomprensible que les negligències del govern de l'Estat les paguin els més dèbils». «Si volen que els ajuntaments tanquin, que ens ho diguin», sentenciava.

A la banda del PSC, les declaracions van ser més mesurades, però el malestar era també evident. Així, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va assegurar que trametria les queixes al govern estatal, després d'aprovar una operació de crèdit d'urgència, mentre que l'alcalde de Reus i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Lluís Miquel Pérez, era taxatiu i assegurava que la mesura que impedeix als ajuntaments acumular més deute fins al 2012 és «precipitada, contradictòria en certs punts de la redacció i provocarà més atur». Pérez va defensar que en el darrer any els ajuntaments han demanat crèdits per dinamitzar l'obra pública, cosa que ara no podran fer amb l'augment de l'atur que comportarà la mesura.


LES FRASES

LLUÍS RECODER
alcalde de sant cugat del vallès (CiU)
«El decret aprovat pel govern espanyol que impedeix augmentar el deute és una patacada indiscriminada per als ajuntaments»
SALVADOR ESTEVE
alcalde de martorell i president de l'acm (CiU)
«Les entitats municipalistes estan d'acord amb mi que aquest decret és inacceptable i s'ha aprovat amb traïdoria»
ALBERT BATALLA
ALCALDE DE LA SEU D'URGELL (CiU)
«És una mesura que no s'ha debatut, que paralitzarà els ajuntaments i que impedirà tirar endavant projectes socials previstos»
LLUÍS MIQUEL PÉREZ
alcalde de reus (PSC)
«La decisió és precipitada, contradictòria en certs punts de la redacció i acabarà provocant més atur per la retallada d'obra pública»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.