El gerent de l'Incasòl coneixia l'afer dels fons europeus

En el sumari del cas Pretòria, la Guàrdia Civil afirma que l'equip de govern de Santa Coloma va emetre «una factura falsa» d'1,3 milions d'euros, que l'Ajuntament havia rebut dels fons europeus per realitzar unes expropiacions als carrers Sardana i Sant Pasqual. Els principals implicats en aquesta trama, però, no aclareixen en què van gastar-se aquests diners, que van ser transferits pel consistori a l'empresa municipal Gramepark, i davant la imminència d'una auditoria, creen la factura falsa. La prova són unes converses enregistrades l'abril del 2009 als principals imputats. El cervell de la trama i amic de l'alcalde colomenc, Luis García Sáenz (Luigi), admet entre riures –segons la Guàrdia Civil– que «la factura és falsa». Ho diu a Pascual Vela, llavors gerent de l'alcaldia colomenca i també imputat.

S'afegeix que per les converses, s'evidencia que també ho sabia l'alcalde, Bartomeu Muñoz, així com el regidor i president de Gramepark, Manuel Dobarco, i el gerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Emili Mas, que va haver de dimitir el maig passat en ser imputat en la causa. Llavors, Mas va aclarir en un comunicat, que només va tractar amb els imputats la viabilitat del projecte del carrer Sant Pasqual, inclosa en la llei de barris, perquè, segons va dir, hi havia «dificultats econòmiques importants». Una afirmació que posa en dubte la Guàrdia Civil amb una conversa que van enregistrar-li amb Luigi, el 16 d'abril del 2009. «Aquí no fem jugar Gramepark ni Regesa, sinó que el que han de fer és pensar», li diu Mas, que afegeix: «Aquí hi ha un problema. hem invertit i no tenim líquid. (...) I amb tots els respectes, si al morito de Sant Pasqual no l'expropiem, ens esperem.» Luigi li contesta: «Sí, el que no pot ser és fer Sant Pasqual, assumint unes pèrdues de dos o tres milions d'euros perquè és insuportable.»

La final de futbol a Roma

En el sumari, s'insisteix que l'alcalde colomenc i el seu amic de partit Luigi tenen «molts contactes» amb l'arquitecte Josep Ribas, al qual volen que la Generalitat li concedeixi la construcció d'una escola al municipi. Fins i tot asseguren que l'arquitecte va sufragar l'assistència de Muñoz i Luigi a la final de la Champions a Roma, que va guanyar el Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona