Política

El duel entre Bel i Sabaté a Tortosa

Bel destaca del seu mandat l'estabilitat i el fet d'haver materialitzat projectes històrics

«Mai un pacte de govern entre dues forces polítiques havia durat tant a Tortosa», manifestava ahir Ferran Bel, a l'hora de fer balanç dels seus tres anys de mandat municipal. Ara bé, també és cert que CiU va quedar la passada legislatura a només un regidor de la majoria absoluta i que el partit amb el qual governa, ERC, només té dos regidors a Tortosa, mentre que els pactes anteriors eren més complicats i es van forjar en moments territorialment també complicats, en plena crisi de l'aigua, per ser més exactes. Però al marge d'aquesta estabilitat, Bel també destaca «l'alt compliment» del pla d'actuació municipal i el fet que en la present legislatura s'hagen assolit reivindicacions històriques com ara la recuperació del mercat de Ferreries, la urbanització del passeig entre Tortosa i Roquetes o la remodelació del parc Teodor González. A més el consistori confia a enllestir –si les retallades de Zapatero li ho permeten– el pla integral del nucli antic i ja ha posat les bases per tornar a beneficiar-se de la llei de barris i remodelar aquesta vegada el barri de Sant Jaume.

Des de l'oposició, Joan Sabaté considera que Bel l'únic que ha fet és acabar projectes que ell va engegar quan era alcalde i que a Tortosa el retorn de CiU al govern ha estat un pas enrere.

Tot i que el duel serà entre aquests dos partits, també és cert que el paper de la resta de forces polítiques pot fer decantar la balança. Ara bé, l'únic partit que a hores d'ara té candidat oficial és ERC, que ha substituït l'actual regidor Ricard Forés per Josep Felip Monclús, director territorial d'Innovació; el regidor d'ICV, Jaume Forcadell, ha manifestat la seua voluntat de tornar-se a presentar. Per contra el PP, després que l'actual regidor deixés el partit, està patint un procés de renovació interna. Caldrà veure també si es presenten candidatures independents.


ELS PROTAGONISTES

FERRAN BEL
alcalde de Tortosa (CiU)
«No volem renunciar a cap dels projectes del nostre programa»
JOAN SABATÉ
portaveu del grup del psc
Diu que el govern de Ferran Bel ha anat a remolc dels projectes del PSC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres