L'alcalde de Santa Fe presenta la dimissió «per no afectar la tranquil·litat del municipi»

La Policía Nacional implica Marcel Surià en una xarxa de tràfic d'immigrants

Marcel Surià va fer oficial ahir al matí el que feia dies ja es comentava al poble i que va acordar amb el seu grup municipal dijous passat: la seva dimissió després de donar-se a conèixer que fa un any va ser citat a declarar per la Policía Nacional, que l'implica en una presumpta xarxa que hauria introduït a Catalunya immigrants sense papers amb documents falsos, entre els quals, certificats d'empadronament signats per ell. La Policía Nacional disposa de la declaració d'alguns immigrants que s'haurien beneficiat dels documents amb la signatura de l'alcalde de Santa Fe que afirmen que haurien pagat entre 500 i 1.000 euros per aquests documents.

La dimissió de l'alcalde es fa oficial una setmana després de la petició que va fer l'oposició municipal, Alternativa Independent per Santa Fe, AISF, perquè se celebrés en els propers dies un ple extraordinari en què es demanava que l'alcalde expliqués el cas en què estaria implicat i es demanava la seva dimissió «per tal de no malmetre encara més la imatge danyada del municipi i els representants polítics». En una carta adreçada als mitjans de comunicació ahir, Surià va afirmar que «mai» ha cobrat cap quantitat «directament o indirecta» per l'emissió d'alguns certificats de residència i que «no existeix cap indici en aquest sentit per l'evident raó que mai s'ha produït». Surià afirma que sempre ha actuat «de bona fe, amb esperit humanitari i amb voluntat d'ajudar desinteressadament a persones necessitades, amb la creença que allò que es feia constar en els informes es corresponia amb la realitat».

En el comunicat, el fins ara alcalde de Santa Fe del Penedès assegura que un cop «va sospitar que es podia estar utilitzant aquests informes per cometre alguna irregularitat administrativa i es va detectar que s'estaven falsificant per a terceres persones, es va tallar d'arrel l'emissió dels esmentats informes». Surià diu que té la consciència «molt tranquil·la», no té res a amagar i se sent orgullós de la tasca que ha desenvolupat. Tot i així, diu que dimiteix perquè no vol afectar «la tranquil·litat del municipi» i que té l'absoluta confiança que la justícia deixarà clara la seva innocència respecte d'aquests fets. En el comunicat, Surià diu que es fa absolutament responsable de la seva actuació i que assumirà personalment les despeses de la seva defensa. L'AISF havia demanat en la moció del ple que l'Ajuntament es desvinculés de la seva defensa. El ple de renúncia al càrrec serà dilluns a dos quarts de nou del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes