Política

la crònica

La «sardineta» de les factures irregulars

  • L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va traure factures antigues del calaix per respondre el PSC. G.M.
  • VÍDEO: Joan Sabaté (PSC) i Ferran Bel (CiU) polemitzen sobre les factures amb presumptes irregularitats de la Festa del Renaixement

«Avui hi haurà sardineta», deien alguns dels militants de Convergència que assistien al ple de Tortosa de dilluns a la nit. Una metàfora marinera que volia dir que l'alcalde, Ferran Bel, en tenia alguna de preparada per fer pujar els colors a la cara dels socialistes. I com que la retallada salarial als polítics i els treballadors de l'Ajuntament es va aprovar per unanimitat, i amb una imprevista retirada de la moció del PSC, estava clar que la «sardineta» es repartiria durant la part de precs i preguntes. Tema: les factures presumptament irregulars que el PSC havia detectat a l'àrea de Festes, i especialment per la contractació de serveis de direcció tècnica i artística de la Festa del Renaixement i de la cavalcada de Reis. Bel va respondre que no hi havia cap factura sense data, ni sense número de registre, ni cap pagament de salaris en mà. I l'alcalde va respondre directament al portaveu del PSC, Joan Sabaté, tot i que el regidor que havia fet la pregunta en el ple del mes passat havia estat Ricard Lleixà. Això, els socialistes s'ho van prendre com un insult, com una falta de respecte de l'alcalde al regidor, el més novell dels socialistes a l'Ajuntament. Però la traca final va arribar quan Bel va fer notar que aquest tipus de factures –que no eren per salaris pagats en mà, sinó pel que es coneix com a «pagament amb manament a justificar»– també eren habituals durant el mandat anterior, quan Sabaté era l'alcalde. «Hem trobat una factura gairebé igual, per un pagament al mateix proveïdor i pel mateix concepte, però amb diferències: aquell pagament es va fer a través de la Fundació Universitària Doctor Manyà, tot i que Sabaté tenia un director de la Festa del Renaixement que cobrava 50.000 euros i que anava a la llista electoral del PSC», va recordar Bel. En acabar el ple, els socialistes van lamentar que no podien replicar perquè no tenien la documentació a mà, però van concloure que l'alcalde havia perdut els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres