Política

UDC a Tarragona veu bé Forns i donarà el vistiplau al nomenament en el procés intern

El comitè local d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Tarragona veu bé el nomenament de Victòria Forns, per part de Convergència Democràtica (CDC), com a futura cap de llista de la federació nacionalista a les eleccions municipals de l'any que ve, després de la renúncia de Joan Aregio. A diferència de fa tres anys, quan la marxa de Joan Miquel Nadal va provocar una disputa entre els dos socis de coalició –el candidat de Convergència era Aregio, i el d'Unió, Albert Vallvé– la decisió de situar Victòria Forns com pròxima líder al consistori tarragoní els satisfà enormement. «No preveiem cap problema. Creiem que és massa bona persona per ser política», va confessar el president del comitè executiu local d'Unió a Tarragona, Xavier Franquet, que va afegir que «fins i tot podria ser d'Unió».

De totes maneres, la formació democratacristiana va reiterar el respecte pels seus militants i, per això, segons Franquet, «s'ha de posar en marxa els processos democràtics interns». Primer, una reunió del comitè local i, a continuació la convocatòria de tota la militància per informar-la sobre l'acceptació de Victòria Forns. Després, els dos partits de la coalició celebraran una assemblea.

Respecte de la renúncia de Joan Aregio, des d'Unió Democràtica es valora molt positivament tota la feina duta a terme per l'encara portaveu nacionalista al consistori. Per la seva banda, la candidata d'ICV a l'alcaldia, Arga Sentís, va valorar positivament el canvi al capdavant de CiU: «Amb la Victòria Forns el tarannà del partit segur que serà diferent.»


MÉS REACCIONS A L'AJUNTAMENT

SERGI DE LOS RIOS
portaveu erc a tarragona
«Respectem la decisió perquè pertany a l'àmbit intern de CiU» «Cal fer un reconeixement al temps que ha estat Aregio al govern i a l'oposició»
ALEJANDRO FERNÁNDEZ
portaveu pp a tarragona
«La decisió va en la línia d'una sociovergència a Madrid» «Victòria Forns està molt preparada, però no té el poder sobre CiU a la ciutat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]