Política

guerra a gaza

Israel manté els atacs a l’hospital Al-Shifa i a tota la Franja

Els EUA aproven l’enviament de més armes a Tel-Aviv tot i les preocupacions pel sud de l’enclavament palestí

L’Administració Biden continua apostant per donar ajuda militar a l’exèrcit israelià tot i el distanciament dels darrers mesos

L’exèrcit israelià ha intensificat aquest dissabte els atacs i els bombardejos contra la Franja de Gaza i ha anunciat la mort de tres figures clau de Hamàs en el marc de l’operació que des de fa vint dies està duent a terme a l’hospital Al-Shifa, on almenys un miler de persones han estat arrestades. L’agència palestina de notícies Wafa ha denunciat aquest dissabte “execucions, detencions, tortures i desplaçaments forçats”, com ja va fer dimecres passat l’ONG Monitor Euromediterrani de Drets.

Des de l’inici de la campanya militar d’Israel a la Franja de Gaza, el 7 d’octubre passat en resposta a un atac de Hamàs al sud del seu territori, més de 32.700 persones han mort per atacs israelians i prop de 72.500 més han estat ferits, el 72% dones i criatures, segons xifres de les autoritats sanitàries de la Franja. Uns vuit mil cossos més es calcula que es troben sota tones de runa.

Tot i la destrucció, l’Administració del president Joe Biden ha autoritzat “discretament” aquesta setmana l’enviament de més bombes i avions de combat a Israel, segons informa l’agència Efe que cita una informació del diari nord-americà The Washington Post. La transferència, destaca el diari, es fa tot i les preocupacions expressades per la Casa Blanca sobre l’anunciada ofensiva militar contra el sud de la Franja de Gaza, que podria amenaçar la vida de centenars de milers de gazians, i en un context de discrepàncies entre Washington i Tel-Aviv.

El moviment de l’Administració Biden ha estat criticat aquest dissabte pel Ministeri d’Afers Estrangers palestí, que qüestiona la suposada preocupació nord-americana per l’elevat nombre de morts civils a l’enclavament palestí. “Exigir al primer ministre Benjamin Netanyahu que deixi de matar civils i alhora subministrar-li armes és una contradicció moral i de principis sense precedents”, ha dit la diplomàcia palestina en una declaració a la xarxa social X.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona