Política

política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

A banda de Lluís Llach, Uriel Bertran, Josep Cruanyes, Julià de Jòdar, Jordi Pesarrodona o Toni Strubell són alguns dels aspirants

Més de 100 candidatures es presenten a les eleccions del Secretariat Nacional de l’ANC, segons la llista definitiva que l’entitat ha fet pública aquest divendres. En concret són 106 candidatures, 21 més que a les eleccions del 2022. Els candidats opten al Bloc Nacional (28), al Bloc Sectorial (9), al Bloc Jove (3) i al Bloc Territorial (66). Les eleccions se celebraran telemàticament del 14 al 18 de maig. Al Bloc Nacional hi ha noms destacats com el de l’economista i polític Uriel Bertran, el de l’historiador i advocat Josep Cruanyes, el de l’escriptor Julià de Jòdar, el del cantautor Lluís Llach, el del pallasso Jordi Pesarrodona (exvicepresident de l’Assemblea) o el del filòleg i polític Toni Strubell.

Entre les 28 candidatures que opten al Bloc Nacional del Secretariat Nacional de l’ANC també hi ha el de l’empresari Joan Matamala, el de la professora Conxita Bosch, el de la magistrada Sílvia Ventura o el de l’empresària Eulàlia Sirvent.

Pel que fa al Bloc Territorial, hi ha tretze candidatures per a la Ciutat de Barcelona, una per a la sectorial Barcelonès Nord (que abasta Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet), dues per a la sectorial Barcelonès Sud (L’Hospitalet de Llobregat), tres per al Maresme, tres per al Baix Llobregat, cinc per al Vallès Occidental, dues per al Vallès Oriental i set per al Gironès.

A més n’hi ha quatre per a l’Alt Penedès, quatre també per al Tarragonès, dues per al Baix Ebre, sis per al Segrià, tres per a la sectorial Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès i Moianès, tres per a la sectorial Baixa Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça, Alta Ribagorça i Vall d’Aran, quatre per a la sectorial Osona i Ripollès, una per a la sectorial Rosselló, Vallespir, Fenolleda, Capcir, Alta Cerdanya i Conflent i tres per al Conjunt de les Assemblees Exteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]