Política

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

Laia Cañigueral, candidata d’ERC a les comarques de Girona, ha assenyalat que la “gran aposta” del Govern en matèria educativa “pot estancar-se” en funció dels resultats de les eleccions catalanes del 12 de maig. Els republicans consideren indispensable oferir una formació pública i de qualitat als infants i joves d’avui. Cañigueral s’ha reunit avui amb un grup de joves per explicar-los el treball del Govern d’Aragonès en matèria educativa i avançar-los algunes propostes per a la propera legislatura. “S’ha fet una gran aposta en matèria educativa, des de les escoles bressol fins a l’etapa universitària, i també en recerca”, ha manifestat.

També ha recordat que, amb ERC, “s’han rebaixat” un 30% les taxes universitàries i “s’han equiparat” els preus dels màsters oficials als estudis de grau, reduint-ne el preu fins a un 40%”. I ha afegit: “El govern republicà ha fet una aposta extraordinària també per enfortir la recerca. Un exemple és que aquest 2023, Catalunya ha registrat el major nombre de patents europees de la història i, per primera el nostre país ha estat classificat com Strong Innovator Region".

La candidata republicana ha explicat que “no només s’ha treballat en matèria universitària, sinó que també hem impulsat els oficis gràcies a la taula de la Formació Professional”. Cañigueral ha remarcat la feina feta des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona per treballar de forma transversal amb cambres de comerç, sindicats i les principals patronals, per tal de definir quins perfils són necessaris a l’economia gironina, incrementar el nombre de places en aquests estudis i donar-los a conèixer entre els i les joves.

Així mateix, Cañigueral ha recordat que “ha estat aquesta legislatura que hem fet possible la gratuïtat d’Infantil”. A més, ha recordat que una de les propostes que porta Esquerra al programa electoral és “estendre la gratuïtat a tota l’etapa infantil, també des 0 als 3 anys, per garantir que tothom parteix amb la mateixa igualtat d’oportunitats”.

La candidata republicana també ha valorat els resultats de l’informe PISA: “Aquests resultats són conseqüència de les retallades d’ahir, és a dir, de les retallades que van fer d’altres partits quan estaven al capdavant d’Educació”. Per això, ha apuntat que “en un moment en què el nombre d’alumnes és més baix, des d’Esquerra hem apostat per contractar més mestres que mai: per reduir ràtios i garantir una millor educació pels nostres infants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]