Política

política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

Erigeix ERC com l’únic partit capaç de presidir la Generalitat amb polítiques progressistes

Reclama la màxima obilització

El president i candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha fet una crida aquest migdia a “la gent progressista de Catalunya” per concentrar en ell el vot d’esquerres el 12-M. “Qui vulgui polítiques progressistes ambicioses ha de votar ERC, som l’única opció amb capacitat de presidir la Generalitat fent polítiques d’esquerres”, ha reivindicat en el míting central del Jovent Republicà, a la plaça de la Virreina de Gràcia, a Barcelona. Aragonès s’ha proposat continuar practicant “polítiques ambicioses” els propers quatre anys com rebaixar taxes universitàries, topar els preus del lloguer o apostar per la mobilitat pública, i s’ha contraposat així a un PSC que practica “les polítiques més conservadores de la seva història” i té “l’agenda comprada” per la patronal, ja que ataca la immersió, s’oposa a regular els lloguers de temporada, es vol “carregar” el territori amb l’ampliació de l’aeroport o el quart cinturó o considera que les polítiques feministes han anat “massa enllà”.

Això sí, Aragonès també ha fet al·lusió “al partit de Puigdemont”, de qui ha alertat que, si en té l’oportunitat, tornarà a practicar noves retallades als serveis públics, ja que proposa rebaixar impostos “a qui més té”. “Volem liderar la Generalitat perquè mai més les retallades siguin possibles”, ha blasmat, mentre s’ha compromès a continuar treballant en la propera legislatura posant de nou el jovent “al centre de les decisions”. “Queda una setmana per a la victòria republicana i hem d’anar-la a assegurar, hem d’aconseguir la màxima mobilització”, ha instat.

Pel seu cantó, el portaveu del Jovent Republicà, Pol Baldomà, ha llençat un missatge contra el feixisme i també ha acusat el PSC de ser un “partit de dretes de tota la vida”, que “fa anys” que ha abandonat l’esquerra i el poble de Catalunya, per la qual cosa ha reclamat igualment concentrar el vot del jovent. A més, ha retret a Junts que “predica la unitat de paraula però no de fets”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]