Política

política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

Expedienta al president del CIS per l’enquesta flash sobre la carta del president espanyol on també va demanar intenció de vot

La Junta Electoral Central ha desestimat els recursos presentats per PP, ERC i Cs que demanaven l’obertura d’un expedient a Pedro Sánchez per fer una “utilització partidista” de RTVE, que el va entrevistar dilluns passat, el mateix dia que va fer el discurs institucional anunciant que no dimitiria. En canvi sí ha acordat sol·licitar a la televisió pública que “compensi” amb altres espais electorals a la resta de partits que concorren a les eleccions del 12-M. El PP va denunciar la “posició privilegiada” que tindria el PSC en el procés electoral català si s’emetia l’entrevista, però malgrat la denúncia de la resta de partits l’entrevista es va emetre.

D’altra banda, la Junta Electoral Central ha obert un expedient sancionador a José Félix Tezanos, president del Centre d ’Investigacions Sociològiques (CIS) per haver fet una enquesta flash fa 10 dies sobre la carta que Sánchez va fer pública a través de la xarxa X. L’enquesta, a banda de preguntes sobre la suposada investigació a la dona de Sánchez o sobre el funcionament del sistema judicial, també interrogava sobre la seva intenció de vot.

Tezanos va donar a conèixer el resultat del sondeig, que situava el PSOE quasi 10 punts per sobre del PP, el passat dilluns, justament després que Sánchez anunciés que continuaria al front del govern. Va ser el PP el que va denunciar el comportament del CIS a la JEC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]