Política

rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

El president rus renova el càrrec per sis anys més després de guanyar unes eleccions sense cap oposició

La presa de possessió es produeix en un moment especialment tens en les relacions amb Occident després de l’anunci del Kremlin d’exercicis amb armes nuclears tàctiques

Vladímir Putin prendrà possessió aquest dimarts, en una fastuosa cerimònia en el Saló de Sant Andreu del Kremlin, com a president de Rússia, iniciant així un cinquè mandat sense precedents i amb més control sobre el país que mai.

Putin, de 71 anys i en el poder des de fa un quart de segle, va aconseguir un nou mandat de sis anus després de guanyar les eleccions del març passat, poc després que el seu principal opositor, Aleksei Navalni, hagués mort en estranyes circumstàncies en un penal de Sibèria. Unes eleccions en les quals es va vetar la presència de l’oposició.

A la cerimònia de presa de possessió hi han estat convidats diplomàtics estrangers a Moscou. S’espera que hi assisteixi l’ambaixador francès, Pierre Levy, tot i que la majoria dels països de la Unió Europea, així com els Estats Units han anunciat que no hi enviaran representants enmig de les tensions per la invasió russa d’Ucraïna.

La presa de possessió de Putin es produeix en un moment especialment tens en les relacions diplomàtiques entre Rússia i Occident després que el Kremlin hagués anunciat dimarts exercicis amb armes nuclears tàctiques i hagués amenaçat d’atacar objectius militar en el Regne Unit, després que el president francès, Emmanuel Macron, hagués dit que no descarta l’enviament de tropes a Ucraïna, i que el cap de la diplomàtica britànica, David Cameron, hagués autoritzat Kíiv a usar armes britàniques contra territori rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]