Política

Seròs anuncia un altre referèndum d'autodeterminació

L'alcalde assegura que l'organitzarà una entitat privada i que vol donar suport a Arenys de Munt davant el recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat

Seròs, un poble del Segrià que no arriba als 2.000 habitants, també és rebel·la. El seu alcalde i vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gabriel Pena, ha anunciat que al seu poble també es farà una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya com la que es prepara a Arenys de Munt i malgrat el recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat contra el suport facilitat per l'Ajuntament als organitzadors.

Pena ha matisat que la consulta es faria a iniciativa d'una agrupació o entitat cultural del municipi i no a través de l'Ajuntament, i ha afegit que s'ha decidit a impulsar-la precisament després de la decisió de l'Estat espanyol de recórrer la que s'ha organitzat a Arenys de Munt el proper 13 de setembre. Pena ha animat tots el petits municipis de Catalunya a convocar consultes per la independència perquè "ara és el moment".

L'alcalde de Seròs, Gabriel Pena, ha dit que tot i que la consulta per la independència de Catalunya al municipi no es vol impulsar des de l'Ajuntament per estalviar-se traves jurídiques, el consistori preveu oferir suport logístic i assessorament jurídic a la consulta per tal que aquesta es pugui portar a terme amb total normalitat.

Pena ha explicat que ja feia dies que estudiaven la iniciativa amb els membres de l'equip de govern del municipi, amb majoria absoluta d'ERC, i ha afegit que la decisió de recórrer el referèndum d'Arenys de Munt anunciada aquest dimecres per l'Advocacia de l'Estat espanyol ha estat el que els ha "esperonat" a anunciar el projecte.

Pena té previst trucar a l'alcalde d'Arenys de Munt per comunicar-li aquesta decisió i per donar-li tot el suport. També s'ha mostrat convençut que rebrà tot el suport del seu partit, ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.