Política

La proposta de la CEOE decep Zapatero i acaba amb el diàleg social

Els empresaris demanen una rebaixa de 5 punts de les cotitzacions a la Seguretat Social que podria "afectar-ne l'equilibri"

La proposta de la CEOE, Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials, per pactar el diàleg social no ho és per al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. La "dita proposta" és només per a ell el "final de la negociació", cosa que ha confessat que el "decep". Sense l'entitat dels empresaris, per tant, l'executiu aprovarà un decret llei el proper dia 13 d'agost que permetrà cobrar una prestació a les persones que hagin esgotat la d'atur.

Després del consell de ministres extraordinari que ha portat el govern de l'Estat fins Palma, el president ha informat que aquesta cobertura serà d'un mínim de 6 mesos. Tot i això, Zapatero també ha explicat que estan pensant en noves mesures per protegir els menors de 35 anys que estan a l'atur, un dels segments més importants de població aturada.

Ha sostingut que a l'executiu li hagués agradat poder consensuar les mesures del diàleg social amb aquesta patronal però que la proposta que ha fet el seu president, Gerardo Díaz Ferran, s'escapa "del marc de l'acord". Creu que el document dels empresaris no demostra una voluntat de "treballar colze a colze" amb el govern.

La posició de la CEOE, però, no representa per a Zapatero la majoritària. Ha explicat des de les Illes balears que hi ha "molts empresaris" que estarien d'acord a "col·laborar" en aquest diàleg social, perquè és el que la major part volen "quan hi ha una recessió tan greu" com la d'ara.

A més, ha insistit que les mesures que proposa la CEOE són "inassumibles per a un govern que sigui responsable i també per a la majoria dels ciutadans" i que signifiquen "anar cap a l'Espanya de fa molts anys". El cap de l'executiu estatal creu que les propostes necessàries són les que treballen per "repartir els sacrificis de la crisi".

El principal escull en les negociacions han estat les cotitzacions a la Seguretat Social. La CEOE havia demanat al govern de l'Estat que fossin de 5 punts. Els alts costos de la seva petició van fer que el govern s'hi negués rotundament, ja que suposava una pèrdua d'ingressos de 15.000 milions d'euros. Malgrat no acceptar aquesta demanda, Zapatero ha explicat que el seu executiu estava disposat a acceptar un esforç en la rebaixa de les cotitzacions. El president ha dit que "ningú pot defensar-ho raonablement" perquè "afecta directament l'equilibri de la Seguretat Social".

L'últim esborrany que havien preparat, el del dia 20 de juliol, l'ha qualificat de ser un compendi de les necessitats de tots plegats. Creu que estava "molt treballat i molt meditat" i que podia satisfer les necessitats financeres dels empresaris i també la voluntat del govern de donar més protecció als treballadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona