Política

Montilla veu “normal” que el magatzem de residus nuclears no vagi a Ascó i es busqui un altre lloc

El president del govern considera que Catalunya “ja ha pagat” la seva quota d'aquest tipus d'instal·lacions

El govern espanyol anunciarà aquesta setmana quin municipi acollirà el magatzem

El president del govern, José Montilla, veu “normal que es busqui una altra ubicació” diferent d'Ascó per al magatzem de residus nuclears perquè Catalunya “ja ha pagat” la seva quota d'aquest tipus d'instal·lacions. Cal recordar que aquest setmana el govern central possiblement anunciarà quin municipi acollirà el polèmic magatzem.

Montilla s'ha pronunciat en aquest sentit en una entrevista a Telecinco després que divendres passat es conegués que un informe del ministeri d'Indústria situa Ascó en el lloc número dos per albergar el magatzem temporal centralitzat (MTC) i el seu centre tecnològic associat, per darrere del municipi valencià de Zarra.

Hores abans que es fes públic el document, el govern valencià havia anunciat que Zarra era el municipi seleccionat, dels vuit pobles possibles que competien per l'MTC, entre ells Ascó, fet que la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va respondre dient que la decisió es prendrà possiblement aquesta setmana, a l'espera de més informació tècnica i jurídica.

El líder del PSC ha reiterat que considera necessari el magatzem de residus, però ha esgrimit que les instal·lacions d'aquest tipus “és millor que no estiguin tan concentrades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.