Política

Els partits, satisfets però retreuen que arriba tard

CiU, ICV-EUiA i el PP critiquen que les bonificacions fan massa “tuf electoralista”

El PSC, en canvi, celebra que s'hagi concretat per fi la proposta i ERC espera que cap govern les retiri

L'aplicació dels descomptes a la C-32 va ser rebuda ahir amb satisfacció per la totalitat de partits amb representació al Consell Comarcal, tot i que en alguns casos es va retreure al govern una certa voluntat de fer coincidir l'anunci amb les imminents eleccions al Parlament. Les reaccions més eufòriques van ser del PSC, que defensa que amb les bonificacions s'acompleix una promesa del govern de la Generalitat amb la comarca i una reivindicació històrica. “No hi ha cap improvisació, com diuen, sinó les concrecions del pacte per a la mobilitat que va prendre el Consell Comarcal al març”, va afegir-hi l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC). Els socialistes, que no són partidaris d'eliminar les barreres, destaquen que la millora de la mobilitat no només implica reduir el preu dels peatges i fer noves infraestructures, sinó també prioritzar el transport públic.

Des de CiU, el seu portaveu a la comissió per la Mobilitat, Jaume Borrell, va valorar positivament el que considera un primer pas del que es va acordar en el pacte per la mobilitat. Borrell destaca que va ser la federació nacionalista la que va incidir perquè es fessin aquests descomptes encara que només siguin per beneficiar els qui més viatges fan, amb els cotxes més ocupats o els vehicles elèctrics. Tot i això reconeix que les bonificacions arriben amb cert retard. En l'àmbit nacional, Josep Rull, portaveu d'infraestructures de CiU al Parlament, critica que la decisió aprovada pel govern “fa tuf electoralista” i demostra “la poca determinació del tripartit en matèria de peatges i la nul·la voluntat de posar fi al greuge que pateix Catalunya”.

El republicà, Andreu Francisco (ERC), va destacar la importància dels descomptes per a la gent que “està obligada a desplaçar-se per obligació”. A més, el segon vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, que va destacar que la seva formació no renuncia a la gratuïtat total, va apuntar que ara cal treballar perquè els descomptes es consolidin. “Serà molt difícil que cap govern els pugui retirar”, diu.

Per la seva banda, el representant dels ecosocialialistes, Xavier Serra, va reiterar que, tot i que des del seu grup defensen la gratuïtat de l'autopista, aquests descomptes seran beneficiosos per a uns quants. Tampoc es va oblidar de dir que hi ha un important endarreriment respecte al que es va anunciar i per això considera que a més d'“electoralista” ha estat una manera d'estalviar-se diners complint a darrera hora.

Pel PP, tot plegat també li sona a electoralisme. El portaveu popular al Consell Comarcal, José Manuel López, lamenta que s'hagi fet ara que hi ha unes eleccions a la cantonada. Malgrat tot, considera que les bonificacions per als maresmencs “ja tocaven” però creu que són “insuficients” i que els barems per aconseguir el màxim de descompte seran molt difícils d'assolir perquè ni hi ha cotxes ecològics al carrer ni, ara per ara, es pot controlar el nombre de viatgers.

LES REACCIONS

Aquí no hi ha cap improvisació sinó les concrecions de l'acord de mobilitat del consell comarcal
Joan Antoni Baron
alcalde de mataró (psc)
Vam incidir perquè es fessin les rebaixes i en part és positiu per als qui s'hi acolliran tot i que arriba tard
Jaume Borrell
portaveu de ciu
És un primer pas important que redueix l'impacte a aquella gent de mobilitat obligada
Andreu Francisco
cap comarcal d'erc
Defensem la gratuïtat per a tothom. Però dins el pacte serà un avantatge encara que afecti uns quants
Xavier Serra
portaveu d'ICV
No era el moment i fa tuf d'electoralisme, però en qualsevol cas són descomptes insuficients
José Manuel López
portaveu del pp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY