Política

TORTOSA

Moció popular del casal panxampla

CiU i el PP frenen la retirada del monument franquista

Bel en té prou amb el vot del nou regidor del PP i l'absència d'una regidora del PSC per tombar una moció avalada per 857 signatures

Final de ple crispat, amb intervenció de la policia local

Tortosa continuarà tenint el monument de la batalla de l'Ebre al mig del riu. Per només dos vots de diferència, el ple d'ahir al vespre va rebutjar la moció popular que havia presentat el Casal Panxampla, que ja va anunciar que no llança la tovallola i que ho continuarà intentant. Així, no hi va haver sorpreses i CiU, amb els seus deu regidors i sumant el vot del nou regidor del PP –ahir s'estrenava Miquel Àngel Monllau–, va fer valdre la seua majoria davant de sis vots del PSC –faltava la regidora Consol Cordero–, els dos vots d'ERC, i el vot d'ICV.

“El monument ja forma part del paisatge i la fesomia de la ciutat”, va dir la portaveu Meritxell Roigé (CiU), que va fer notar el context preelectoral i que el tema sempre ha arribat al ple amb un convergent a l'alcaldia. Amb tot, Roigé va tolerar el vot dels seus socis de govern d'Esquerra a favor de la moció popular. De fet, el portaveu d'ERC i regidor de Turisme, Ricard Forés, va reclamar sense embuts la retirada del monument i la seua substitució per una passarel·la de vianants. “No és la imatge turística i de ciutat que ens convé”, va dir Forés, tot i que tampoc va voler qüestionar la continuïtat del pacte de govern amb CiU. “El que hem de fer és seguir treballant per aconseguir una majoria que faci possible la retirada del monument en el futur”, va concloure Forés.

El saló de sessions va quedar petit. A més de la gent del Panxampla, també hi havia força militants de tots els partits. El ple va transcórrer amb una certa normalitat fins que va intervenir Roigé, va rebutjar la moció i va proposar la “reinterpretació” del monument. El públic va interrompre la regidora i l'alcalde, Ferran Bel, va haver de demanar silenci. Un membre del Casal Panxampla es va disfressar de falangista, i un altre va fer sonar irònicament l'himne d'Espanya amb els discursos del dia de la inauguració. Agents de la policia local, de paisà, van desfer l'embolic i els membres del Casal Panxampla van abandonar el saló de plens increpant CiU i l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona