Política

Mas pren nota de la “recepta tortosina” per a Catalunya

Ferran Bel avisa el candidat que es trobarà una Generalitat desmantellada i sense diners, i que li caldrà un govern sòlid, que escolti la gent i rigorós

El líder de CiU crida a fer un últim esforç per “rematar la feina”

Artur Mas va prendre bona nota de la “recepta tortosina” de l'anunciat canvi per a Catalunya, en l'acte central de CiU a les Terres de l'Ebre. Segons l'organització, més de 1.500 persones van omplir el pavelló de Ferreries amb senyeres i un cert ambient d'eufòria continguda, per la previsible victòria a les eleccions. La posada en escena era espectacular, amb la tribuna envoltada pel públic i dues pantalles gegants. El tema Viva la vida dels Coldplay, a tot drap, va escalfar l'ambient just abans de l'entrada dels membres de la llista per Tarragona. Les ovacions més grans de la nit, al marge de la reservada per a Mas, van ser per als candidats Meritxell Roigé i Xavier Pallarès, però sobretot per a Ferran Bel, tot i que l'alcalde tortosí no es presenta el 28-N.

Un cop a l'escenari, Bel va advertir al candidat de CiU que necessitarà un govern “sòlid i cohesionat”, amb el màxim suport, així com un projecte de país clar i equilibrat. També li va recomanar “el millor equip de persones”, que escolti la gent –“no ens podem tancar als despatxos”–, i “rigorositat i seriositat” en la gestió dels recursos públics. Segons l'alcalde, aquesta ha estat la “recepta tortosina per al canvi, que CiU ja ha pogut aplicar a l'Ajuntament”.

Així, l'alcalde va recordar-li que CiU va heretar l'Ajuntament després de vuit anys de governs del PSC “amb tripartits i quadripartits”, i que allò que ell va trobar-se podria ser un indici del que Mas es trobarà com a possible president. “Una institució desmantellada i un munt de factures al calaix”, va lamentar Bel. “Si alguna cosa no funciona, serà culpa teua; però si va bé, serà perquè els d'abans ja ho havien dit o imaginat”, va ironitzar. En aquest sentit, Mas va respondre que són “plenament conscients” de la situació, i va fer broma sobre la necessitat de retornar els diners dels bons emesos per la Generalitat. A més, va afegir un ingredient a la recepta de Bel. Segons Mas, qui siga president haurà de ser el candidat de la força més votada, per poder evitar un govern “cuinat en un despatx”. Amb això, tot el públic va embogir, tot i que Mas intentava imposar contenció i va demanar un últim esforç per poder “rematar la feina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Renúncia diferida de Junqueras a ERC i comiat definitiu de Rovira

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona