Política

CiU confia a reformular l'ARE del passeig Nord

La federació revela que té enquestes que li atorguen l'alcaldia a Reus per primer cop

El tripartit nacional i el govern municipal tripartit de Reus havien acordat impulsar a la capital del Baix Camp l'àrea residencial estratègica (ARE) –plans parcials urbanístics promoguts per la Generalitat amb un 50% d'habitatge protegit– més gran d'entre les previstes al Camp, amb prop de 6.000 pisos a la zona del passeig Nord. L'oposició municipal, amb CiU com a principal força, s'hi havia oposat, i ara el seu cap de files, Carles Pellicer, confia que el nou govern convergent de la Generalitat aturi el projecte, l'elimini o el reformuli. “S'ha de veure en quin punt de la tramitació urbanística ens trobem i mirar què es pot fer”, va dir Pellicer, que també confia que el nou executiu impedeixi el tancament de la residència de la gent gran del passeig Mata, les places de la qual la Generalitat –segons fonts municipals– tenia previst reubicar als equipaments sociosanitaris del nou hospital. “S'ha de fer un estudi de les places que necessita la ciutat abans de prendre una decisió definitiva”, va assenyalar Pellicer.

L'alcaldable convergent també va confiar que el nou govern pressioni “amb més fermesa” Aena perquè descatalogui l'aeroport de Reus com a infraestructura d'interès general i pugui ser gestionada per la Generalitat i les entitats del territori.

Finalment, Pellicer no vol pecar d'optimisme després d'uns resultats en les eleccions al Parlament especialment positius per a CiU, si bé ahir la direcció territorial de la federació va revelar que disposa d'enquestes d'intenció de vot municipal que li atorgarien l'alcaldia el maig de l'any que ve, per primer cop en democràcia. “Queden sis mesos, però és cert que els resultats marquen tendència i ens situen en la pista bona d'enlairament”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona