Política

El PSC analitza en privat la seua desfeta a l'Ebre

Els socialistes no es volen desanimar i comencen a preparar les municipals

El PSC de les Terres de l'Ebre ha anunciat que farà una oposició “constructiva”, i que no intensificarà el debat polític al territori fins que Artur Mas forme el nou govern català. El primer secretari del PSC ebrenc, Antoni Sabaté, va trucar dilluns al president de CiU, a l'Ebre, Xavier Pallarès, per felicitar-lo. Però els socialistes demanen a CiU consens polític a l'hora de modificar els projectes en marxa. Així, el PSC vigilarà els canvis que el nou govern faci en obres com ara el desdoblament de l'eix de l'Ebre, la política d'aigua o el pla territorial de les Terres de l'Ebre.

El nucli dur del PSC ebrenc ha fet una primera anàlisi, en clau interna, de la desfeta electoral de diumenge. CiU els va guanyar les eleccions amb 6.318 vots més que fa quatre anys, i amb més del doble de sufragis que el PSC, que ha perdut 5.662 vots al territori. A més, CiU ha capgirat el mapa polític a Tortosa, on els socialistes havien guanyat en les eleccions catalanes del 2006, així com als comicis estatals del 2008 i en les últimes eleccions europees, el 2009. De fet, a Tortosa els socialistes han perdut 1.423 vots dels 3.972 que havien aconseguit fa quatre anys. Recuperar-se ràpidament del cop i analitzar per què no ha donat els seus fruits l'acció de govern són els primers objectius. Un cas simptomàtic és el del pont de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja. El PSC va poder guanyar CiU a Sant Jaume d'Enveja per només un vot de diferència; però a Deltebre, CiU –que havia estat la tercera força el 2006– els va guanyar per 381 vots.

En una reunió celebrada dilluns, el PSC de l'Ebre va decidir que cal obrir un període de reflexió per assimilar els resultats, però sense desanimar-se ni autoflagel·lar-se en excés, ja que les eleccions municipals arribaran d'aquí a sis mesos. El missatge intern és que cal conjurar-se per redreçar aviat el rumb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys