Política

Nadal remarca que el pacte amb Mas no garanteix l'estabilitat del govern

El president del grup parlamentari del PSC assegura que s'abstindran per “responsabilitat política”

Recorda al líder de CiU que li segueixen faltant sis diputats per la majoria absoluta

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assegurat que els socialistes han “llegit els resultats” i que facilitaran la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat “per responsabilitat política”. Ara bé, Nadal ha recordat a Mas que els 28 diputats del PSC s'abstindran però no votaran a favor la investidura. “No tindrà els nostres vots, queda clar que els sis diputats que li falten li segueixen faltant”, ha dit. Nadal ha afegit que l'acord amb CiU no suposa cap pacte d'estabilitat parlamentària, ni de legislatura ni de governabilitat i que “només és un acord per facilitar la investidura”. A més, ha dit que calia que el gest per part del PSC fos “amb contingut”.

“Aquí no hi ha cap garantia addicional, li segueixen faltant sis diputats per tenir majoria parlamentària, no hi ha pacte d'estabilitat parlamentària, no hi ha pacte de legislatura, no hi ha pacte de governabilitat, hi ha només un acord per facilitar la investidura”, ha dit, i “un conjunt de tema en què estem d'acord a treballar plegats fins que veiem si som capaços o no de forjar acords sobre aquests temes'. De fet, ha afegit que 'ni tant sols està clar que sobre els temes que anunciem les nostres polítiques siguin coincidents perquè els nostres programes són radicalment diferents i en moltes coses són discrepants”.

De fet, Nadal ha deixat clar a Mas que, tot i facilitar-li la investidura, no té els vots a favor dels 28 diputats del PSC, sinó l'abstenció. “No tindrà els vots favorables dels diputats del grup parlamentari socialista”, li ha recordat, “no el votarem, facilitarem la seva investidura, no hi ha cap pacte de cap mena a partir de demà, necessitarà sis vots, serem oposició exigent, radical, contundent i constructiva quan calgui, i no ens mou fer-li un favor a vostè, ens mou l'interès superior del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona