Política

Tortosa

Sabaté: “És un pressupost de terra cremada”

El PSC acusa Bel d'hipotecar Tortosa amb obres com les piscines

El portaveu del PSC i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va acusar ahir el govern de Ferran Bel (CiU i ERC) d'haver pretès aprovar un pressupost municipal per al 2011 basat “en ingressos sobredimensionats, que no s'ajusten a la realitat”, i en una despesa “infravalorada”. El pressupost del 2011 ha d'aprovar-se aquest divendres, en el marc d'un matí de plens extraordinaris en què també s'adjudicaran –a una mateixa empresa, Quatuor– les obres de les noves piscines, dels pàrquings de Ferreries i de la plaça de Mossèn Sol, i la gestió de la zona blava. “És un pressupost de retirada, de terra cremada, absolutament fictici i irreal”, va remarcar Sabaté. Segons va ironitzar el regidor socialista, “sembla que a CiU donen per fet que perdran les eleccions, i que qui guanyi el 2011 ja s'ho trobarà”. “Aquest pressupost farà impossible la gestió del municipi més enllà del juny vinent, fet que és una falta de responsabilitat política de l'actual alcalde”, va condemnar Sabaté.

El pressupost del 2011 a Tortosa serà de 30,9 milions d'euros, un 16,9% inferior al pressupost d'enguany. Però un dels trets característics reivindicats per Bel, dimecres passat, és que hi haurà una pujada del 3,2% en els ingressos pels impostos no tributaris i, en especial, un increment del 46% en impostos com l'ICIO, gràcies a obres com les piscines, els pàrquings o la rehabilitació del parador de turisme. Veient això, Sabaté va recordar que la crisi perjudica la construcció, i que l'Ajuntament no pot confiar que les obres del parador s'executaran totes durant el 2011. I sobre les obres de les piscines, el portaveu del PSC va recordar que en realitat suposen una “greu hipoteca” per a l'Ajuntament. “Només si es congela l'IPC durant els propers 25 anys acabarem pagant a la constructora 32 milions d'euros en lloguers; però al final, les piscines acabaran costant entre 40 i 50 milions d'euros”, va dir.

Paral·lelament, Sabaté va contradir l'alcalde i va denunciar que, durant el 2011, es reduiran les aportacions a Càritas (un 25%), a la Creu Roja (50%) i al Fons Català de Cooperació (25%). A més, el portaveu del PSC també va afirmar que l'empresa urbanística Gumtsa té un “fons de maniobra negatiu” de 7,5 milions, i que Aigües de Tortosa “només” invertirà 350.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.