Política

CiU:“Fins ara sabíem que els socialistes no tenien projecte, ara sabem que tampoc tenen candidat”

El PP creu que la presentació de Tura com a candidata a les primàries “confirma la greu crisi interna del PSC”

Portabella interpreta que els socialistes busquen “un revulsiu”

La notícia que l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, anunciarà aquest dijous que es presentarà a les primàries del PSC a Barcelona i s'enfrontarà amb Hereu per ser la candidata dels socialistes a les eleccions municipals no ha deixat indiferent la resta de partits.

El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha carregat contra el PSC perquè “Barcelona no es mereix l'espectacle” que estan protagonitzant els socialistes i espera que “pel bé de la ciutat el PSC s'aclareixi de pressa”. Joaquim Forn ha explicat que “després de 32 anys de govern continuat a la capital el problema dels socialistes ja no és de persones sinó per la degradació d'un projecte esgotat del tot”.

Segons Forn, “fins ara sabíem que els socialistes no tenien projecte per Barcelona, ara sabem que tampoc tenen candidat”. El portaveu de CiU ha avisat que la batalla interna entre els socialistes per a la candidatura a l'alcaldia de Barcelona “és conseqüència de la degradació d'un projecte que s'ha quedat sense discurs i ha destacat que aquest debat perjudica la ciutat”.

Per altra banda, el president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, creu que “l'anunci de Tura confirma la greu crisi interna del PSC”. Segons Fernández Díaz, “el primer és Barcelona i l'últim són les primàries del PSC, i l'única cosa que fan aquestes primàries és confirmar que la gestió d'Hereu ha estat nefasta i que l'actual alcalde és només la punta de l'iceberg del cansament del govern socialista”.

El president popular considera que “Hereu i Tura són dues cares de la mateixa moneda i representants d'un projecte esgotat i fracassat”. En aquest sentit, destaca que “el problema del PSC no és de candidats, sinó d'un govern municipal al que se li ha escapat Barcelona de les mans”. Finalment, Alberto Fernández ha assegurat que “el final d'etapa del PSC és ja una realitat al marge de qui sigui el seu candidat en les eleccions municipals de maig”

Portabella creu que els socialistes busquen “un revulsiu”

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha subratllat que els socialistes busquen “un revulsiu” a la capital catalana amb la candidatura de Tura.

En declaracions a Europa Press, ha ressaltat aquest dimecres que els socialistes estan “molt preocupats” pels resultats a Barcelona, i ha assegurat que no li ha sorprès que Tura es presenti tenint en compte que serà cada vegada més difícil que els partits no celebrin primàries.

Portabella ja va defensar aquest dimarts en una trobada amb periodistes que els candidats es deixin d'escollir “per ordre de la direcció divina dels partits”, i que la celebració de primàries per escollir candidat serà cada vegada més comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.