Política

ERC i ICV volen un relleu ràpid per evitar la incertesa

Dilluns es farà una reunió per negociar un acord de govern

Pagans no mourà fitxa fins que sigui oficial

Els grups municipals d'ERC i ICV a Girona reclamaran a l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, que un cop es confirmi el nomenament s'actuï amb rapidesa, ja sigui reclamant la dimissió de Joan Pluma o bé fent que cessi de les seves atribucions. L'objectiu dels socis de govern a Girona és evitar la incertesa i fer el ple la setmana que ve i evitar l'espera fins al ple del mes de febrer.

La portaveu d'ERC, Cristina Alsina, creu que si es confirma el fitxatge cal buscar “una solució coherent i sòlida per garantir la governabilitat de la ciutat en aquest final de mandat”. Admet que la notícia ha estat “una sorpresa, sobretot, perquè es tracta d'una peça molt important”. Més categòric es mostra el portaveu d'ICV, Joan Olòriz, que veu el fitxatge “com un fet molt greu i insòlit, perquè es tracta d'un polític en exercici que sense cap pacte passa a una altra administració” i en un govern encapçalat per un altre partit. ICV i ERC coincideixen a “donar tota la confiança a l'alcaldessa per gestionar la situació”.

En tots els àmbits es dóna per fet la marxa de Pluma, com ho demostra que tot i que s'ha previst una reunió dilluns amb Pagans, Olòriz i Alsina, ahir l'alcaldessa socialista ja es va reunir per separat amb els dos socis de govern per explicar-los la situació.

Pagans espera resposta

Pagans declina fer cap valoració i només admet que Pluma “té una proposta sobre la taula i s'ho rumia”. Així, l'alcaldessa supedita qualsevol moviment a que es faci oficial la marxa del regidor socialista. Els socialistes ja han posat sobre la taula els noms de qui assumiria Urbanisme, i s'apunta el nom d'Isabel Salamaña, per la seva experiència i confiança per part de Pagans. Tot i això, l'adjunt a l'alcaldia, Ignasi Thió, també podria assumir-ne el càrrec. Una altra cosa serà qui podria ser el nou portaveu, ja que el PSC voldrà apostar per una figura que estigui a la llista de Pia Bosch i li doni visibilitat, un fet que podria portar Thió o a Lluïsa Faxedas al nou càrrec de portaveu fins al final del mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA