Política

El PSC deixa que Pluma continuï al partit tot i ser al govern de CiU

L'agrupació local de Girona només li demanarà que no tingui una participació activa, però no li demanarà el carnet

El grup municipal de CiU ho encaixa malament i el PP hi veu un subtil pacte ‘sociovergent'

L'agrupació del PSC de la ciutat de Girona no ha previst demanar el carnet ni suspendre de militància a Joan Pluma si, com tot sembla apuntar, acaba de director general de Patrimoni Cultural del govern de CiU. Així ho va confirmar la primera secretària de l'agrupació local del PSC a Girona, Glòria Plana, i aquesta serà la proposta que dimarts que ve farà arribar a l'executiva local. Plana va avançar que sí que demanarà a Pluma que “durant aquests quatre anys no participi de manera activa al PSC de Girona”. Curiosament, Plana serà qui rellevarà a Pluma al consistori gironí quan es faci efectiva la seva marxa al Departament de Cultura. En aquest sentit, Plana va considerar que “no seria gens bo demanar-li el carnet o dir-li que plegui”. A l'agrupació aposten per “fer un parèntesi” mentre estigui al càrrec. A més, Plana va voler subratllar que la formació socialista “és plural, aposta per sumar i no vol prescindir de cap actiu”.

Desactiven CiU

Plana també va aprofitar l'avinentesa per recordar que “la gestió de Pluma no deu haver estat tan dolenta si CiU el fitxa” i va assenyalar directament el portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, per recordar-li que “haurà de revisar les crítiques que havia fet reiteradament a Pluma”. En una línia semblant es va expressar el primer secretari del PSC a les comarques gironines, Joaquim Nadal, que, a través del Twitter va posar un irònic “veig que CiU no troba a casa”.

D'altra banda, l'alcaldable pel PSC a Girona, Pia Bosch, va expressar el seu respecte per la decisió que Pluma pugui prendre. “En el meu cas, però, no em sentiria còmoda en un govern que no té el meu projecte polític”, hi va afegir. Bosch va admetre que no comptava amb Pluma per a les llistes de les municipals i que així se li havia comunicat feia algunes setmanes. Ara bé, Bosch va avalar la feina feta per Pluma i la seva trajectòria. Va considerar que el càrrec de director general de Patrimoni, “és un càrrec molt tècnic pel qual està sobradament preparat”.

El PP i la ‘sociovergència'

La portaveu del grup municipal del PP, Concepció Veray, va sostenir que el fitxatge de Pluma “evidencia el pacte tàcit de sociovergència”. Es va mostrar sorpresa per l'oferta del govern “a un dels estendards dels socialistes a Girona”. Per això, va qualificar la notícia d'“inversemblant” i va aprofitar per reivindicar el PP com a garant del “canvi real”.

Es preveu que Pluma respongui a l'oferta de Mascarell entre avui i demà, per bé que tothom dóna per fet que la resposta serà afirmativa. Pluma és el polític més ben pagat de la política gironina, amb un sou de 102.000 euros l'any, per les seves atribucions municipals i a la Diputació. Alguns sectors han criticat que se'l situï a la direcció general de Patrimoni, tenint en compte casos com ara el de la gestió del xalet Tarrús i el de la defensa del projecte per fer un pavelló a la Devesa, proposta que precisament va tombar la comissió de Patrimoni de Girona.

LA XIFRA

102.000
euros
percebia fins ara Pluma a l'any per les seves atribucions al govern de Girona i pels càrrecs a la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.