Política

Pluma deixarà el PSC mentre formi part del govern de CiU

Nadal defensa l'actuació del regidor gironí assegurant que deixar en suspens la militància és una “coherència implacable”

Avui el tripartit de Girona es reuneix per abordar la crisi generada

Joan Pluma suspendrà temporalment la militància del PSC a Girona mentre formi part del govern de CiU com a director general de Patrimoni. Així ho va explicar a la xarxa social del Twiter el primer secretari dels socialistes gironins, Joaquim Nadal. A més, l'exconseller avala la decisió de Pluma de suspendre la militància mentre sigui alt càrrec del govern de CiU afirmant que aquest gest és “d'una coherència implacable”.

Per la seva banda, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va admetre en una entrevista a Catalunya Informació que Pluma hauria de donar-se de baixa del partit si es confirma el fitxatge per la conselleria que encapçala Ferran Mascarell. Aquestes reaccions arriben després que dissabte la primera secretària de l'agrupació local del PSC a Girona, Glòria Plana, deixés clar que no es pretén fer tornar el carnet al fins ara vicepresident de la Diputació i tinent d'alcalde de l'Ajuntament gironí, tot i que se'n va al govern de CiU.

Tot fa pensar que avui es farà oficial l'acceptació del càrrec per part de Pluma, que serà nomenat demà mateix pel govern que encapçala Artur Mas. Avui es preveu que el tripartit a Girona es reuneixi per abordar la crisi generada per la sortida de Pluma del govern municipal per ser alt càrrec de la Generalitat. ERC i ICV volen passar pàgina amb rapidesa un cop es faci oficial la decisió de Pluma i aposten per fer un ple de relleu aquesta mateixa setmana per evitar la incertesa i garantir la governabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.