Política

“Tindrem un Artur Mas a cada municipi”

“Allà on no aconseguim il·lusionar la ciutadania entendré que ha estat només culpa nostra”

“El tripartit està mort en l'àmbit nacional, però no en l'àmbit local, on encara té una salut de ferro, i els pactes de les esquerres es buscaran novament per superar CiU”

PERFIL
Va entrar com a regidor de govern de Cabrils el 2006, quan era vicepresident de Convergència al Maresme. Va assumir la presidència del partit el 2007 quan Manel Rodríguez va dimitir. Revalidat en el càrrec per una àmplia majoria el 2008, ha fet bandera del contacte directe amb el territori.

A

les eleccions autonòmiques van pintar del seu color polític tota la comarca. Els ànims es mantenen igual per a les municipals?

L'onada de la victòria encara ens dura i el missatge il·lusionant de CiU ha arrelat fort, però també som realistes i toquem de peus a terra.

Però amb l'eufòria no n'hi ha prou.

Evidentment que no. Aquí hi entra la bona feina feta per la nostra gent al territori i la seva capacitat per resoldre, o ajudar a resoldre, els problemes que té cada municipi. Allà on no aconseguim il·lusionar la ciutadania entendré que ha estat només culpa nostra.

Home, a sobre de les dificultats que comporta encapçalar una llista carrega sobre els candidats l'obligació d'obtenir bons resultats.

La política, i en especial la local, té un grau de vocació més alt del que pot semblar. S'hi ha de creure i a la gent que s'hi dedica per convicció se l'ha d'aplaudir. Però al costat de la vocació hi ha d'haver responsabilitat, coherència i fer la feina com cal, sense excuses.

L'exigència serà la mateixa a tots els municipis?

Som conscients de la situació que tenim a cada poble i seria d'il·lusos creure que obtindrem les 30 alcaldies del Maresme. Ara, tampoc volem conservar només les que tenim ara. Ens veiem capaços de superar els resultats del 2007, no gaire bons. Volem ser la força més votada.

I què pot oferir CiU per engrescar l'electorat?

Seriositat, transparència, feina, compromís i dir les coses tal com són. S'han acabat els grans projectes electorals. Ara el que cal són estratègies per superar la crisi.

I què hi haurà en els programes?

Claredat. La situació tal com és, sense ornaments, però amb propostes de solució. Som la mateixa gent que va convèncer prop d'1,2 milions de catalans el novembre passat. Hi haurà un Artur Mas a cada municipi.

Casos com ara Teià o Sant Iscle, on s'han repartit l'alcaldia amb altres forces, han funcionat?

Ha estat una situació fruit de la necessitat, i aconseguir l'alcaldia en els últims dos anys de mandat sempre pot afavorir-nos més.

I aquells llocs on CiU s'ha mantingut com a soci de govern?

És complicat obtenir rèdits electorals si no ets la força majoritària o no tens l'alcaldia. Em consta que a Palafolls hem treballat bé i a Arenys de Munt ens beneficia que els independents no es presentin, per dir dos exemples.

Són conscients que si no guanyen amb una majoria àmplia serà difícil trobar aliats per formar govern?

Sí. El tripartit està mort en l'àmbit nacional, però no en l'àmbit local, on encara té una salut de ferro, i els pactes de les esquerres es buscaran novament. Sense anar més lluny, nosaltres ho vam viure a Calella o Canet, on tot i ser la força més votada no vam aconseguir l'alcaldia. Calen governs operatius.

Per cert, a Canet tornaran a anar separats CDC i UDC?

S'estan fent molts esforços per superar els malentesos, però no és gens fàcil.

Quins són els reptes a superar?

Explicar bé la feina, que és el nostre mal endèmic com a partit. No fer cap pas enrere respecte al 2007. I avançar sense complexos a Mataró, Pineda i Malgrat, entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.