Política

La UE demana a Mubàrak que impulsi ara la transició

Els vint-i-set demanen al president egipci que compleixi “les aspiracions del poble egipci a través de reformes polítiques i no a través de la repressió”

Els caps d'estat i de govern de la Unió Europea han instat aquest divendres al cessament de la repressió dels manifestants al demanar al govern del president egipci, Hosni Mubarak, que compleixi “les aspiracions del poble egipci a través de reformes polítiques i no a través de la repressió” i han defensat la necessitat que comenci ara la transició democràtica a Egipte.

“Totes les parts han de mostrar contenció i evitar més violència i començar una transició ordenada per a un Govern d'àmplia base. El Consell Europeu subratlla que aquest procés de transició ha de començar ara”, reclamen els líders europeus en el text de conclusions final que han adoptat aquest divendres després de debatre “el deteriorament de la situació a Egipte” amb “la màxima preocupació”.

Els caps d'Estat i de Govern han condemnat “en els termes més ferms possibles la violència i tots aquells que utilitzen i encoratgen la violència” després de defensar “el dret de tots els ciutadans a manifestar-se lliure i pacíficament, sota protecció de les forces de seguretat”.

Davant de la creixent persecució a periodistes sobre el terreny, inclosos europeus, els vint-i-set han deixat clar que resulta “inacceptable” per part del règim “qualsevol intent de restringir el lliure flux d'informació, inclòs l'agressió i intimidació de periodistes”.

Els vint-i-set han demanat a les autoritats egípcies que atenguin les “aspiracions democràtiques” del seu poble “a través del diàleg i les reformes polítiques, en respecte total als drets humans i les llibertats fonamentals i a través d'unes eleccions lliures i justes” i insten a totes les parts a iniciar “un diàleg significatiu” que ho faci possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona