Política

Mubàrak podria exiliar-se a Montenegro

La premsa de Podgorica creu que el president egipci podria demanar asil al país balcànic

El seu fill és el màxim accionista d'un complex hoteler de luxe a la península de Lustica

El president egipci, Hosni Mubarak, podria exiliar-se a Montenegro davant les multitudinàries protestes dels últims deu dies al Caire i altres ciutats del país contra el seu règim, ha dit aquest divendres la premsa montenegrina.

Fonts del ministeri de l'Interior montenegrí no ha pogut precisar a Efe si Mubàrak ha demanat asil o nacionalitat de Montenegro perquè la llei prohibeix revelar dades personals dels sol·licitants. D'altres fonts, pròximes a les autoritats montenegrines, han indicat a Efe que el president Mubàrak no ha demanat l'asil fins ara.

Segons el setmanari Monitor, l'arribada de Mubarak a Montenegro és possible perquè un fill del president egipci , Gamal, és propietari de “bona part de les accions” de la companyia Orascom, que va pactar l'any passat amb el govern montenegrí la construcció d'un complex hoteler de luxe a la península de Lustica, a la costa adriàtica del petit país balcànic. També indica que a finals de l'any passat, l'aleshores primer ministre montenegrí, Milo Djukanovic, va visitar Egipte i es va reunir amb Mubàrak, i que pocs dies després va inaugurar oficialment les obres de construcció en Lustica, juntament amb l'influent home de negocis egipci Samih Sawiris.

El diari Dan, al seu torn, indica que el propietari majoritari de Orascom i home de negocis egipci considerat molt proper a Mubàrak, Naguib Sawiris, que suposadament ja va abandonar el país per les protestes, podria arribar a Montenegro, procedent de Xipre, “per preparar el terreny per l'arribada del president egipci i la seva família”. La font recorda que el 2009, les autoritats de Montenegro van concedir la nacionalitat al primer ministre tailandès, Thaksin Shinawatra, enderrocat tres anys abans en un cop militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona