Política

Les mocions del PSC i ICV sobre el nou hospital de Tortosa necessiten el vot del PP

La polèmica pel fre del govern de CiU al nou hospital de Tortosa tindrà un altre capítol dilluns, quan el ple de l'Ajuntament haja de votar dues mocions presentades pel PSC i ICV. Unes propostes que, perquè puguen prosperar, necessitaran del vot del regidor del PP, Mikel Monllau, ja que el PSC i ICV no tindran prou vots si els dos regidors d'ERC voten de manera diferent a CiU, els seus socis al govern tortosí. De fet, ERC va ser el primer partit de reaccionar per defensar el nou hospital regional, i també el PP de Catalunya ha advertit que és un projecte “absolutament necessari”.

Tant la moció dels socialistes com la presentada per Jaume Forcadell (ICV) estan redactades amb “voluntat de consens” i per aconseguir “un pronunciament unànime”. A més, els dos textos no desautoritzaren les declaracions del delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, i del secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut, Francesc Sancho, que havien qualificat d'“engany” i de “fum” el projecte de l'hospital. “No és una moció per fer cap guerra política”, ha dit Forcadell aquesta setmana. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va assenyalar que no descartaven un acord amb ICV i amb la resta de grups municipals per consensuar el text de la moció, però finalment en l'ordre del dia del ple de dilluns s'ha inclòs la votació de les dues mocions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona