Política

La CUP es presentarà a Banyoles

Feia més de 10 anys que la formació no concorria a les municipals a la capital del Pla de l'Estany

La formació descarta coalicions amb altres partits i reivindica el bagatge adquirit durant els anys 90

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) tornarà a concórrer a les eleccions municipals a Banyoles després de més de deu anys sense presentar-se. L'assemblea de la formació al Pla de l'Estany ha anunciat avui la seva decisió a través d'un comunicat en què descarta possibles pactes electorals i defensa l'aposta de concórrer als comicis en solitari “gràcies al bagatge adquirit durant tots aquests anys per part de l'Esquerra Independentista”.

Aquesta decisió s'emmarca en un procés d'implantació creixent que portarà la CUP a presentar més de 80 candidatures a les municipals del proper 22 de maig. La formació presentarà una trentena de candidatures noves respecte les eleccions del 2007, més de 20 de les quals corresponen a capitals de comarca, com és el cas de Banyoles, on la CUP ja havia concorregut a alguns comicis fins a finals de la dècada dels 90.

En aquest sentit, la formació independentista remarca que no neix del no res sinó que adopta l'experiència política municipal adquirida durant els anys 90 així com “el treball que ha anat fent l'esquerra transformadora fins ara”.

La CUP recorda que durant aquests més de deu anys, l'Esquerra Independentista, de la mà del Col·lectiu Independentista la Falç del Pla de l'Estany, “ha continuat mantenint viu el discurs independentista transformador a la comarca i ara torna a fer el salt al terreny institucional”. Segons la formació, és aquesta llarga trajectòria la que els legitima per presentar-se en solitari a les eleccions i rebutjar possibles coalicions electorals independentistes amb ERC, Reagrupament o Solidaritat.

La CUP ja ha avançat la seva intenció d'elaborar un programa electoral participatiu amb la realització de punts de trobada oberts a la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries