Política

Política

Reorganització salarial al consistori

Tortosa apujarà el sou a 166 treballadors de l'Ajuntament

Bel pacta amb la junta de personal i el comitè d'empresa un increment salarial de més de 354.500 euros per als cinc anys vinents

Es congelarà el sou a 33 empleats

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va poder segellar ahir un dels acords que més li treien la son en els últims mesos. Demà farà un mes que El Punt va avançar l'esborrany de la relació valorada dels llocs de treball de l'Ajuntament, un document que la junta de personal i el comitè d'empresa del consistori no acabaven de veure clar. En aquestes setmanes, la negociació s'ha accelerat –amb alguns moments de molta tensió–, i finalment Bel va presentar ahir l'acord, acompanyat per la regidora d'Hisenda i Personal, Matilde Villarroya, i pels representants dels funcionaris i del personal contractat.

L'acord no afecta tots els treballadors del consistori, ja que no inclou la policia local ni el gerent de l'Ajuntament –és un càrrec de confiança–, ni tampoc el secretari, l'interventor i el tresorer municipal. La valoració tampoc contempla els treballadors de les empreses municipals, com ara la societat urbanística Gumtsa o bé Tortosa Media. El document estableix fins a 20 nivells retributius, d'acord a una puntuació que s'ha obtingut després de la diagnosi detallada de cada lloc de treball. Així, s'han avaluat les responsabilitats, les habilitats, les competències i les condicions laborals d'un total de 199 treballadors, segons un sistema de puntuació pactat pel govern municipal amb els representants dels funcionaris i del personal contractat. Finalment, el resultat ha estat que caldrà apujar el salari a 166 treballadors, amb un increment total de 354.598,16 euros. A causa de la crisi, la pujada s'abordarà durant els pròxims cinc anys.

També serà gradual la congelació salarial que caldrà aplicar en 33 casos en què els treballadors estan cobrant més del que els correspondria per la feina que desenvolupen. En aquest cas, l'alcalde va assegurar que no han calculat la quantitat total de la congelació, perquè és una xifra que “no tindrà un impacte pressupostari” sobre l'Ajuntament, i perquè “no es pot comptar com a estalvi”. Però en l'esborrany al qual va tenir accés aquest diari, la xifra obtinguda amb la congelació sí que apareixia, i era de 99.254,86 euros. A més, la congelació salarial afectava més gent, un total de quatre treballadors més (37). A banda, després de la negociació, el consistori haurà de pagar una mica més, ja que en l'esborrany proposava un increment de 323.647,49 euros a 172 persones. És a dir, al govern de CiU i ERC calculaven que apujarien el sou a sis persones més, però pagant-los 30.950,67 euros menys.

LA XIFRA

199
treballadors municipals
estan afectats per la valoració, 10 menys que en l'esborrany redactat pel govern.

LA FRASE

La relació valorada forma part de la modernització que fem de l'administració municipal
Matilde Villarroya
Regidor d'Hisenda i Personal de l'Ajuntament de Tortosa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona