Política

Blanco diu que el registre com a partit de Sortu és una qüestió de legalitat i no de valentia

El ministre de Foment exigeix a l'esquerra abertzale el coratge per “dirigir-se a ETA i exigir-li que abandoni les armes”

Diu que l'executiu espanyol “sí que ha demostrat valentia” en la lluita contra el terrorisme “detenint comandos i posant-los a disposició de la justícia”

El ministre de Foment, José Blanco, ha dit aquest dimarts que la possibilitat que Sortu pugui ser registrat com a partit és una qüestió de legalitat i no de valentia, que en tot cas decidiran els jutges, i ha subratllat que el govern ha demostrat que treballa “amb determinació, coratge i valentia” contra ETA.

Blanco, que ha fet aquestes declaracions després d'assistir a una conferència del líder del PSOE a Castella i Lleó, Óscar López, s'ha referit a l'article que aquest dimarts publica el diari El País en què el president del PSE, Jesús Eguiguren, assegura que José Luis Rodríguez Zapatero ha optat en matèria antiterrorista per no molestar la dreta per “falta de valentia”.

“No és una qüestió de valentia, és una qüestió de legalitat”, ha emfatitzat Blanco, i ha afegit a continuació que el govern “sí que ha demostrat valentia” en la lluita contra ETA “detenint comandos i posant-los a disposició de la justícia”, que ha fet que la banda terrorista estigui en el seu moment de major debilitat.

Pel vicesecretari general del PSOE, l'actuació de l'Executiu en la lluita antiterrorista s'ha caracteritzat per la valentia, la determinació i el coratge, amb el propòsit d' “acabar d'una vegada per sempre amb la banda terrorista”. I valentia és, segons ell, “la que ha de tenir en tot cas Sortu per dirigir-se a ETA i exigir-li que abandoni les armes” .

Una valentia que és la que li exigeix l'Estat de dret, ha precisat, perquè si Sortu “vol ser alguna cosa” ha de començar dient-li a ETA que abandoni les armes i convèncer la banda terrorista d'això.

Blanco ha constatat que és “un tema de legalitat que han de decidir els jutges i cal ser respectuós amb la decisió que prengui la justícia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona