Política

La UE assegura que no hi ha risc en els aliments importats del Japó

El comissari de Consum i Protecció al Consumidor, John Dalli, ha informat avui als ministres d'Agricultura de la Unió Europea que “no hi ha risc” per la salut en els aliments importats del Japó, encara que ha demanat que es reforcin els controls d'aquests productes per si es registressin nivells alts de radioactivitat, segons han informat fonts comunitàries.

En una reunió a Brussel·les dels titular d'Agricultura, Dalli ha explicat als ministres que no s'han registrat “problemes específics” en l'entrada d'aliments o pinsos procedents del Japó i ha insistit que són “molt poques” les quantitats d'aquest tipus de productes que arriben al mercat comunitari.

La Unió Europea importa principalment pinsos, productes pesquers i mol·luscs de Japó. També compra fruites i verdures conreades al nord de l'illa, zona en la qual es troba la central sinistrada, però encara no és època de recollida de la collita, pel que no preocupa l'arribada de vegetals d'aquesta regió, han explicat fonts comunitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.