Política

De los Rios (ERC) veu un “salt” en la capitalitat de Tarragona

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i alcaldable republicà destaca la transformació del patronat turístic i l'abandó de “l'autoaïllament”

Demana implicació i un associacionisme comercial més fort en els temes pendents

“El Mercat ha anat més lent del que volíem, però és segur”

Quatre anys després, el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i també alcaldable d'ERC per Tarragona, Sergi de los Rios, va tornar ahir a la Cambra de Comerç per fer balanç dels reptes assolits en la seva àrea, després d'un mandat en què, segons la seva opinió, el partit ha demostrat que sap governar “defugint la política espectacle”. Tot i reconèixer i lamentar la lentitud d'una maquinària municipal “excessivament burocratitzada”, va celebrar que s'hagi avançat en “projectes estructurals i de llarg recorregut” com el Mercat Central o el Parc Tecnològic, i que això hagi fet possible un “salt en la capitalitat de Tarragona” a través del turisme i el comerç.

El republicà va dedicar gran part de la conferència a la tasca de “transformació” del Patronat Municipal de Turisme, que, de fet, tot just acaba de començar el seu camí cap a la conversió en una empresa municipal. Segons De los Rios, l'ens ha passat de ser “obsolet” a adaptar-se a les noves necessitats i tenir una participació efectiva del sector privat. “Hem deixat enrere l'autoaïllament de molts anys i hem anat a buscar acords concrets amb el territori”, va subratllar el tinent d'alcalde, qui va destacar projectes concrets com ara la política d'impuls de turisme de creuers (va anunciar que el conveni per la seva promoció s'estendrà a la Cambra de Comerç i la Diputació), la nova imatge corporativa del patronat del pla de competitivitat de la Tàrraco Romana, i el futur Espai Tarragona que s'ha d'instal·lar a l'edifici del Banc d'Espanya.

La política de “diàleg” és un altre dels eixos que De los Rios considera que ha marcat la política de les seves àrees, i que ha estat rellevant en l'evolució de projectes com el Mercat Central, tot i reconèixer errors en la comunicació en els primers passos. El republicà, però, també es va reservar un espai de reflexió per a reptes que han quedat pendents, com ara l'oficina de comerç. En aquest sentit, De los Rios va reclamar una major implicació de tots els actors i va fer una crida a un enfortiment de les associacions comercials per superar “l'atomització i la feblesa” actuals.

L'alcalde de l'Aleixar es retira per motius de salut

El batlle de l'Aleixar, Anton Maria Salvat Llaurador (ERC), s'ha vist obligat a renunciar a la seva condició d'alcalde i regidor per problemes de salut. Els regidors de l'equip de govern (ERC-PSC) proposaran el primer tinent d'alcalde, Victorí Martí (PSC), perquè agafi el seu relleu fins a les eleccions.

La CUP de Valls estrena una minisèrie al web

Les aventures d'en Rob@tet és la minisèrie que la CUP de Valls entregarà per capítols a través d'internet i que es va estrenar diumenge. És una sèrie d'animació que amb un to distès i crític, però alhora simpàtic, vol transmetre que les coses a Valls “no van tan bé com alguns ens volen fer creure”.

L'assemblea de CiU ratifica la llista a Reus

Sense sorpreses, CiU va ratificar la llista electoral de les municipals, en què Carles Pellicer inicia formalment la cursa per l'alcaldia. La número dos serà Teresa Gomis, tal com ja s'havia anunciat. I tal com era previsible salta Fèlix Oliva, que en cas d'arribar al govern ocuparia un càrrec a l'àrea d'economia.

Antònia Sànchez, cap de llista d'ERC a l'Espluga

L'actual regidora i consellera comarcal Antònia Sánchez Bautista serà qui encapçalarà la candidatura d'Espluguins Independents-Acord Municipal a l'Espluga de Francolí, a la qual per motius familiars de salut li ha cedit Gerard Griñó, que havia estat proclamat cap de llista, de la qual formarà part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Marta Rovira demana ajornar la declaració per Tsunami

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans