Política

Duran sobre la relació Catalunya-Estat: “Encara no és temps de treure el Sant Crist gros”

El portaveu de CiU al Congrés assegura que s'està negociant amb Madrid per allargar el pla per reduir el dèficit en dos anys

Respecta la decisió de Mas de votar a la consulta del 10-A, però reitera que ell no votarà perquè Unió és un partit confederal

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats i president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dilluns sobre la relació de Catalunya i l'Estat espanyol que “encara no és temps de treure el Sant Crist gros” perquè CiU està negociant amb Madrid la possibilitat de fer un pla per reduir el dèficit més enllà del 2011. “Enlloc de presentar un pla per al 2011, que ens permetin presentar un pla per al 2012 i el 2013”, ha proposat Duran a Catalunya Ràdio. I és que el líder de CiU considera gairebé impossible passar del dèficit actual del 3,9% a l'1,1% en només un any, sobretot si l'Estat no compleix amb el seus compromisos i no paga el que deu a Catalunya.

El dirigent d'Unió ha aplaudit l'actitud del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i ha considerat que el govern no podrà avançar en les negociacions amb l'executiu espanyol fins passades les eleccions municipals del pròxim 22 de maig.

Duran ha reiterat que no votarà a la consulta sobre la independència de Catalunya del pròxim 10 d'abril i que respecta les decisions del president de la Generalitat, Artur Mas, que sí que ha votat, i de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, que també ha descartat fer-ho. Sobre la seva decisió de no participar a la consulta, Duran ha remarcat aquest dilluns que no ho farà per “coherència”, ja que en el programa fundacional d'Unió s'especifica que és un partit “confederal”. “Per això no votaré perquè la pregunta no em permet votar” a favor de la confederació de l'Estat espanyol. A més, ha assegurat que si la consulta es fes al Congrés dels Diputats, tampoc podria votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.