Política

SI tornarà a presentar al Parlament la llei d'independència

Uriel Bertran creu que Espanya “no permetrà que Catalunya es desenvolupi” .

Culpa “els partits catalanistes” de “permetre que el bloc espanyolista tombi” la llei

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha avançat, després que el Parlament rebutges la seva llei de declaració d'independència de Catalunya, que tornarà a presentar el mateix text al Parlament “en aquesta mateixa legislatura”. Sense posar una data concreta, el secretari general de SI i diputat, Uriel Bertran, ha explicat a la premsa que “quan considerem que és el moment propici” abans que passin els quatre anys insistiran en tirar endavant la seva llei amb la intenció “d'aconseguir un suport més ampli”. “Continuarem treballant per la independència perquè no creiem que l'Estat espanyol pugui canviar a aquestes alçades de la pel·lícula”, ha sentenciat Bertran.

El secretari general de SI ha considerat que “la crisi continua, i necessitem recuperar l'espoli fiscal i aconseguir un estat propi que ens permeti fer front a la crisi”. Segons Bertran, és “d'il·lusos” creure que queden altres alternatives abans d'arribar a la independència. “Sabem que l'Estat espanyol no permetrà que Catalunya es desenvolupi, ni la fi de l'espoli fiscal”, ha expressat.

D'altra banda, i després de conèixer l'abstenció definitiva de CiU i ICV-EUiA, Uriel Bertan ha volgut culpar-los precisament a ells del resultat de la votació. “Avui hem vist com CiU ha posat límits al dret a decidir, ha impedit que la tramitació de la llei continuï i ha permès la victòria del bloc espanyolista”, ha manifestat el diputat de SI a les portes del saló de plens del Parlament. A més, els ha retret que “no s'entén que els partits catalanistes votessin sí a la independència el diumenge, i avui hagin permès que s'hagi tombat la llei”. “Això només és un punt i seguit en la construcció d'un estat propi”, ha conclòs Bertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.