Política

Pujol: “La política de retallades és dramàtica, però obligatòria”

L'expresident de la Generalitat anuncia que el govern prepara mesures per suprimir les traves per fer alguns tràmits, que “ofeguen” les empreses

Afirma que la rebaixa de l'IRPF per a les rendes més altes no s'aplicarà “ni avui ni demà”, sinó quan s'hagi “superat la crisi”

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha advertit avui que la política de retallades que duu a terme el govern català és “molt dramàtica, però obligatòria” a causa de la situació financera del país, que és “pitjor del que es podia pensar”.

En declaracions als periodistes després de pronunciar una conferència davant unes 130 persones a la Cambra de Comerç de Tarragona, Pujol ha qualificat de “molt dramàtica” la política de contenció de la despesa que impulsa el govern liderat per Artur Mas.

Això no obstant, ha subratllat que les mesures de retallada en sanitat, justícia o educació són “obligatòries” perquè el nou executiu es va trobar amb una situació financera, heretada del tripartit, “molt dolenta, pitjor del que es podia pensar”.

“No sé si aquestes mesures passaran factura a les eleccions municipals del 22 de maig, però sé que ningú podrà dir que aquest govern enganya el país. El tripartit sí que ho va fer”, ha dit Pujol, en resposta a les preguntes dels periodistes.

Jordi Pujol ha valorat positivament que CiU hagi “assumit un risc absolutament necessari” des del primer dia, en comptes d'esperar a que passin els comicis municipals.

“No sé si l'electorat ho agrairà o ho castigarà, però ningú podrà dir que aquest govern i el seu president són seriosos i honestos. No enganyen el país”, ha insistit Pujol.

L'expresident català també s'ha referit a les relacions entre Catalunya i Espanya, afirmant que aquestes es troben en “el pitjor moment dels últims 40 o 50 anys”.

“Catalunya no ha d'esperar massa cosa d'Espanya, però podem tenir confiança en nosaltres mateixos”, ha declarat Jordi Pujol, que ha destacat alguns actius del país, com l'activitat exportadora de les empreses o l'aposta per la investigació, el desenvolupament, la innovació i la internacionalització.

Segons la seva opinió, “tot això permet pensar que Catalunya pot anar cap a davant, però no pot pensar que Espanya podrà ajudar-lo”.

D'una altra banda, Jordi Pujol ha anunciat que el govern de la Generalitat prepara mesures per “aprimar l'administració” amb l'objectiu de suprimir “la teranyina” de traves per realitzar alguns tràmits, que arriben a “ofegar” les empreses.

Finalment, s'ha referit a la rebaixa de l'IRPF per a les rendes més altes, assegurant que la mesura no s'aplicarà “ni avui ni demà”, sinó quan s'hagi “superat la crisi”, sense especificar si això es produirà durant la present legislatura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.