Política

Mas lamenta que TV3 no es puga veure en un territori on es comparteix la llengua

El president de la Generalitat de Catalunya considera que el govern valencià té tot el dret a exigir un tercer múltiplex per a potenciar el català

Aposta per normalitzar les relacions institucionals

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, no ha evitat parlar de qualsevol dels temes considerats “polèmics” en la seua visita a València amb motiu de la final de la Copa del Rei, que el Barça juga aquesta nit contra el Reial Madrid.

Preguntat pel tancament forçós de les emissions de TV3 al País Valencià, Mas ha declarat que “no té sentit que TV3 no es puga veure en un territori on es compateix la llengua”. El líder català ha subratllat que la qüestió no és “una lluita entre identitats, llengües i pobles”. “Estem en el segle XXI, i per tant, amb el comandament a distància tenim accés a tots els canals del món”, ha emfatitzat.

Això no obstant, Mas s'ha posicionat a favor de la reivindicació del govern valencià d'un tercer múltiplex per al territori valencià. “El País Valencià és un territori amb llengua pròpia i ha de tindre al seu abans tots els mitjans necessaris per a potenciar-la”, ha insistit Mas.

El president català, que no ha pogut reunir-se amb el seu homòleg, Francisco Camps, convalescent d'una recent operació d'hèrnia discal, també ha parlat de la fredor en les relacions institucionals entre Catalunya i el País Valencià en els últims anys. “Hi haurà temps on tindrem un enteniment total. Hem de centrar-nos en això, podem sumar molt sense que ningú renuncie a res”, ha conciliat el president del govern català.

Però Mas també ha advertit de les conseqüències que pot tindre insistir en el conflicte de l'aigua. “Si el tema de l'aigua l'hem de resoldre a través del transvasament de l'Ebre entrarem en un cul de sac. Per què barallar-nos si tenim aigua abundat a l'altre costat dels Pirineus?”, ha dit.

Respecte al front comú de partits polítics que el govern català vol aconseguir, amb vista a la demanda a Madrid del Fons de Competitivitat, Mas ha apel·lat al PSC i al PP perquè voten a favor. “Desitge que passen de les paraules als fets, i això, ho sabrem en els pròxims dies”, ha indicat Mas després de reunir-se amb els empresaris valencians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del dimitit cap d’Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA