Política

“He informat de la mort de Ben Laden sense saber-ho”

Un informàtic d'Islamabad informa en directe de l'operatiu nord-americà per matar el líder d'Al-Qaida a través del Twitter

El soroll d'un helicòpter no el deixava dormir i s'ha convertit en un relator dels fets

Un assessor en informàtica que havia abandonat que havia abandonat la ciutat pakistanès de Lahore per instal·lar-se en un lloc més tranquil i segur ha acabat informant en directe, sense saber-ho, de l'atac nord-americà que ha acabat amb la vida d'Ussama Ben Laden en una urbanització de luxe prop d'Islamabad.

Sohaib Athar, conegut a Twitter com a @ReallyVirtual i que s'identifica com a “assessor de tecnologia d'informació”, ha fet al llarg de la nit una sèrie de tuits (breus missatges) sobre els moviments i el soroll que estava fent un helicòpter sobre la ciutat d'Abbottabad.

“Hi ha un helicòpter que està suspès a l'aire sobre Abbottabad a la una de la matinada -una cosa insòlita”, ha comentat. “Ves-te'n, helicòpter, abans de que tregui el meu matamosques gegant!”, repeteix.

A continuació, Athar informa d'un “bum” que “ha fet tremolar els vidres de les finestres aquí a Abbottabad. Espero que no sigui l'inici d'alguna cosa lletja”, ha remarcat.

Poc després ha comentat amb els seus seguidors de Twitter que “l'helicòpter/OVNI ha estat enderrocat a la zona de Vilal Town i s'ha informat d'una llum. Hi ha gent que diu que podria haver estat una nau no tripulada”.

Més tard ha afegit que “la gent diu que no ha estat cap problema tècnic i que va ser abatut per trets” i que hi havia almenys dos helicòpters, un dels quals s'ha estrellat. També ha anunciat que “segons un taxista, la policia ha cercat la zona on ha caigut l'helicòpter i va de casa en casa per registrar-les”.

Unes set hores més tard, després d'anunciar-se que el president dels EUA, Barack Obama, compareixeria davant els mitjans, Athar ha començat a donar-se compte que havia passat alguna cosa transcendent.

Un dels seus seguidors, li ha comentat que la “caiguda de l'helicòpter i el discurs urgent d'Obama estaven relacionats entre sí” i un altre li ha comentat que els serveis secrets pakistanesos ha confirmat que “Ussama Ben Laden ha mort a Abbottabad”.

“Per Déu! -s'ha lamentat Athar, ara m'he convertit en el tipus que ha bloggejat en directe l'atac contra Ussama, sense saber-ho”.

Des que ha transcendit que Athar havia seguit en directe l'atac nord-americà, no ha parat de sumar seguidors al seu compte. A cada hora que passa li augmenten en milers. De fet, està desbordat pels centenars de missatges que rep al gmail i les mencions al Twitter. També s'ha disculpat per no poder atendre tots els mitjans de comunicació que s'han posat en contacte amb ell.

Aghar ha escrit una entrada al seu bloc [El noi que va transmetre l'atac a Ben Laden sense saber-ho] anunciant que ho explicarà després de dormir una mica, cosa que no ha pogut fer, primer per l'helicòpter i després per el ressò que han tingut els seus tuits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA