Política

L'objectiu: matar, no detenir

Un responsable estatunidenc reconeix que l'operació era per matar a Ben Laden i no per detenir-lo

La força d'assalt va estar a terra menys de 40 minuts i l'operació va ser supervisada en temps real pel nou director de la CIA

La missió del comando estatunidenc era matar el líder d'Al-Qaida, Ussama Ben Laden, i no detenir-lo, segons ha revelat un responsable de seguretat nord-americà, després que aquesta matinada el president Barack Obama anunciés la seva mort en una operació al Pakistan.

“Aquesta ha estat una operació a matar”, ha reconegut el responsable de la seguretat nacional estatunidenc, subratllant que no hi havia cap intenció de capturar Ben Laden amb vida al Pakistan.

Prèviament, un altre responsable estatunidenc havia informat que els Estats Units està fent proves d'ADN al cos de Ben Laden i està utilitzant tècniques de reconeixement facial per ajudar a identificar-lo.

Ben Laden ha estat identificat per la força d'assalt que el va matar en un tiroteig al Pakistan en què aquest va oferir resistència i va ser abatut d'un tret al cap, ha precisat aquest responsable, que ha demanat mantenir l'anonimat. Els resultats de les proves d'ADN haurien d'estar disponibles en els pròxims dies, ha precisat la font en declaracions a Reuters.

La força d'assalt va estar en terra menys de 40 minuts i l'operació va ser supervisada en temps real pel director de la CIA, Leon Panetta, i altres alts càrrecs dels serveis d'Intel·ligència des d'una sala de conferències a la seu de la CIA, a Langley, Virgínia, segons aquest responsable.

“Quan es va saber que l'operació havia estat un èxit, els responsables de la CIA a la sala de conferència van fer un prolongat aplaudiment”, ha precisat el responsable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA