Política

L'Alt Empordà

CiU vol recuperar l'hegemonia a tots els municipis grans

CiU a l'Alt Empordà afronta les eleccions amb la voluntat de recuperar l'hegemonia que havia tingut fins fa quatre anys, on no governava a Figueres, però ho feia en les altres poblacions més grans de la comarca: Roses, Castelló d'Empúries, l'Escala i Vilafant. En aquests moments la situació és a la inversa: CiU –que és el partit que ha presentat més llistes a l'Alt Empordà– té l'alcaldia de la capital, però és a l'oposició a la resta de municipis de més de 5.000 habitants, excepte Llançà, on els convergents hi governen des de fa dècades.

A Figueres, dos dels tres socis de govern, CiU i ERC, van escollir el mateix lloc per fer l'enganxada dels primers cartells, va ser a la plaça Ernest Vila. A Figueres hi ha set llistes, dos de les quals són novetat: CUP i SI. A Roses, aquest cop es presenten més llistes que mai i fins a nou formacions es presenten a les eleccions. L'increment de regidors a l'Ajuntament crea incògnites sobre els resultats. A Castelló d'Empúries són set les candidatures que pugnen per entrar a governar i tindran, amb tota probabilitat el pla urbanístic damunt la taula. Pel que fa a l'Escala, CiU i PSC es disputen l'alcaldia. Mentrestant, CiU vol mantenir la majoria a Llançà. Al Port de la Selva afronten les primeres eleccions sense Genís Pinart (CiU) des de fa molts anys, com a Cadaqués, on Joan Borrell (ERC) no es presenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona